Witam,
sorrki że w takim wątku się przedstawiam, ale za chwilę wyjaśnię dlaczego.
Na forum jestem od niedawna, bo od niedawna dopiero mam "zabawki" i 2 książki z firmy ATNEL!
Jestem elektronikiem, że tak powiem trochę prehistorycznym, bo z uwagi na zmianę profilu zawodowego odłożyłem na kilka(naście) lat elektronikę na rzecz informatyki.
I na dzień dzisiejszy programowanie mikroprocesorów to dla mnie nowe rzeczy. Aczkolwiek potencjał ich znam od kilku lat tyle że nie miałem potrzeby praktykowania.
Ale ponieważ mam wielki sentyment do lutownicy
i coraz większe potrzeby integracji informatyki z różnymi urządzeniami elektronicznymi w końcu postanowiłem nabrać praktyki
Od jakiegoś czasu też przeglądam to forum, najpierw w poszukiwaniu odpowiedzi czy zestaw ATB będzie dla mnie lepszy od innych na rynku, jak i czy książka MK będzie najbardziej odpowiednią książka dla mnie na początek tej drogi. Odpowiedź jak widać znalazłem. Poczułem też sympatię do kilku osób z tego forum za rzeczowe i profesjonalne odpowiedzi po których zacząłem ich traktować trochę jak guru w tych sprawach m.in. SunRiver i mirekk36
Właśnie teraz przez przypadek wpadłem na ten wątek i jedna z tych osób czyli SunRiver zachwala program który...
... który to ja parę dobrych lat temu napisałem w prehistorycznym Clipperze, w dodatku to był jeden z pierwszych programów napisanych przeze mnie
!!!!!!
No to jak sam guru chwali mój program to poczułem się wywołany do tablicy.
Nie wiedziałem że ktoś może jeszcze wykorzystywać ten program w takiej wersji i to kilka lat jak pisze!!??
Na koniec tej przydługawej inwokacji muszę wyrazić bardzo pochlebną recenzję na temat pierwszej książki Mirka.
Zaczynam dopiero czytanie rozdziału 5 (z zajęciami praktycznymi), ale muszę się przyznać że opisu języka C w takim wykonaniu jak w rozdziałach 1-4 tej książki jeszcze nie miałem okazji czytać, a trochę kodu w życiu napłodziłem.
Na początek tyle!
Pozdrawiam i jest mi niezmiernie miło że i moja praca do czegoś się komuś przydała.
FIZYK