Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 1 lis 2024, o 19:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 lut 2015, o 16:53 
Nowy

Witam, mam taki problem z Eclipse przy funkcji Clean oraz Kompilacji :
Obrazek

przeinstalowywałem już całość raz, z formatowaniem dysku i nic to nie dało, szukałem na internecie od czego to może być, ale nie znalazłem. Proszę o jakąś podpowiedź od czego to może być.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 28 lut 2015, o 17:24 
Moderator

chcesz żeby wszystko działało ? to zrób DOKŁADNIE to:

http://mirekk36.blogspot.com/2014/11/av ... -luna.html

i odinstaluj stary WinAVR

PostNapisane: 28 lut 2015, o 17:42 
Użytkownik

w windows 8 brakuje łatki, która to naprawi na blogu Mirka jest rozwiązanie, choć tu na forum był dokładnie taki sam wątek, jak to naprawić

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

topic8011.html

PostNapisane: 28 lut 2015, o 17:50 
Nowy

Dziękuje za pomoc

PostNapisane: 28 lut 2015, o 19:28 
Nowy

Zbananowany użytkownik

POMOGŁO? ja miałem z eclipse problemy jak lunę instalowałem powaliło mi i indygo za to teraz luny nawet nie dotykam
a panie mikru ,a tolczain 3,4 to całe studio instaluje ,to przez nie miałem problemy ,2 dni mi zajęło odinstalowywanie luny
i instalki indygo od nowa :(
tym razem nie ma uśmieszku
bo na uśmieszki pan się obraza // bynajmniej na mnie ,a nie miałem takiego zamiaru

PostNapisane: 28 lut 2015, o 19:41 

były70 napisał(a):
2 dni mi zajęło odinstalowywanie luny i instalki indygo od nowa
Ja nie wiem co niektórzy robią z tymi Eclipse'ami... przecież ten program nie wymaga nawet instalacji - wystarczy ściągnąć i działa :)

PostNapisane: 1 mar 2015, o 12:00 

Chyba więcej niż ziarnko ;) Chociaż z przykrością stwierdzam, że ostatnio umilkli zwolennicy teorii znajdowania wszędzie błędów kompilatora :(

Kurczę, pomału zaczyna mnie to naprawdę zdumiewać - mamy XXI wiek, coraz więcej ludzi (szczególnie młodych) doskonale radzi sobie z szeroko-pojętą informatyką-użytkową, Internet kipi od informacji - jasne część z nich można sobie o... ale jest mnóstwo wartościowych materiałów dotyczących praktycznie wszystkiego - są blogi, artykuły, filmiki, prace dyplomowe, materiały uczelni, strony pasjonatów, fora etc etc... to wszystko jest, jest praktycznie za darmo, są ilustracje, zdjęcia, kolorki itp wypasy, z domu nie trzeba wychodzić, wystarczy wdusić enter... Skąd się więc biorą tysiące tematów na forach, gdzie odpowiedź można uzyskać natychmiast po wpisaniu pytania w google? Co kieruje ludźmi, którzy wolą napisać na forum pytanie typu (zmyślam - wszelkie podobieństwo z rzeczywistymi tematami zupełnie przypadkowe) "czy atmega ma ADC???" zamiast zerknąć w DS czy nawet samemu wrzucić to pytanie w google? Nie potrafię tego zrozumieć. To jakaś nowa choroba cywilizacyjna "absentia-samodzielność"?

Podobna jednostka choroba objawia się tematami: "mam problem bo jest atmega i napisalem program co nie dziala i nie wiem czy to zadziala z tym modulem co mam" - nie wiem skąd się urywają ludzie, którzy oczekują pomocy nie podając żadnych konkretów - nic, total - ani kodu, ani schematu, ani opisu co to znaczy "nie działa" - zero informacji. A jeszcze lepiej jak na pytanie np. o schemat pada odpowiedź w stylu: "podłączone jest dobrze zgodnie ze schematem znalezionym w google" i tyle.

Cytuj:
,odinstaluj i zainstaluj a będzie dobrze"
Nie tak dawno kolega formatował dysk aby pozbyć się "rc=-1" ;)

Pozdrawiam, i niech fusy Wam się same nie blokują!

PostNapisane: 1 mar 2015, o 12:54 
Nowy

tak pomogło, chyba problem był w kolejności instalacji. jeszcze raz dziekuję

PostNapisane: 5 kwi 2015, o 15:10 
Użytkownik

Witam, mam problem z eclipsem. Od jakiegos czasu nie działa mi F3 - open declaration i wszystkie inne open implementation itp itd. Może ktoś pomóc ?

Strefa czasowa: UTC + 1