Witam,
mam problem z napisaniem odpowiedniej obsługi przerwania tak aby program po jej wykonaniu wrócił do miejsca w którym przerwał.
Ale od początku. Mam program który steruje kierunkiem obrotów silniczka, dodatkowo zapala się dioda, na końcu gaśnie. Jeśli o to chodzi to wszystko działa. Chciałbym teraz przełącznikiem dwu pozycyjnym 0/1 w dowolnej chwili wszystko wyłączyć a następnie tym samym przełącznikiem zmieniając jego położenie wszystko włączyć aby dalej działało.
I tu pojawia się problem. Samo przerwanie działa, jednak po zatrzymaniu programu nie mogę go ponownie uruchomić, w zalezności od zastosowanej procedury silnik rusza ale dioda juz sie nie zapala.
Kombinuje z różnymi procedurami, w tym kodzie mam procedurę zrobioną na do while, (desperacja) nie działa poprawnie.
Robiłem jeszcze tak:
while(1)
if(PIND &~ (1<<PD2));
{
PROGRAM_STOP;
}
tu program się zatrzymuje jednak przez pętle while(1) nie rusza dalej, bez pętli while(1) zatrzymuje się tylko na chwilę, silnik rusza dalej ale dioda juz nie.
Proszę o pomoc
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.