mileksk8 napisał(a):
Mam problem tego typu że nic mi nie przesyła żadnych informacji wykonałem wszystko dokładnie jak w książce opisywał Mirek.
Pierwsze pytanie - bo piszesz że wykonałeś WSZYSTKO dokładnie jak w książce, CZY UŻYŁEŚ IDENTYCZNYCH modułów jak ja w książce ?
Bo coś mi się wydaje, że nie - więc na jakiej podstawie piszesz że wykonałeś WSZYSTKO dokładnie jak w książce ?
Czytałeś DOKŁADNIE książkę w tych rozdziałach o radiówce ? coś też mi się wydaje że nie do końca albo coś ci umknęło bo PISAŁEM BARDZO WYRAŹNIE - że to nie jest tak - że kody które prezentuję będą DZIAŁAĆ z KAŻDYM DOWOLNYM typem modułów jakie ty sobie weźmiesz w ręce - wręcz ODWROTNIE - pisałem WYRAŹNIE - i po to pokazywałem KILKA RÓŻNYCH przykładów modułów - żeby pokazać - jak często trzeba RÓŻNIE podchodzić do KAŻDEGO MODUŁU ! indywidualnie bo to nie tylko panie - programowanie ale też elektronika. Opisywałem jak walczyłem z dopasowaniem poziomów sygnałów w jednym module - a jak w innym ....
jak myślisz ? po co to opisywałem ? - po to żeby pokazać drogę - jaką można iść - jedną z wielu dróg - a nie jakiegoś CUDOWNEGO GOTOWCA który zadziała z każdym modułem wyprodukowanym na ziemi

Jeśli więc masz inne moduły to nie zaczynaj może szukać od błędów w bibliotekach w książce bo popełniasz TYPOWY Błąd! .... tzn włącza ci się myślenie "JA wszystko dobrze zrobiłem - więc to w książce musi być babol" ... a tymczasem wyżej piszę - bo widzę że podałeś typ drugiego modułu który jest inny niż ten opisywany w książce i co ?
Jeśli więc masz zamiar zrobić i sprawdzić DOKŁADNIE to co mirek opisał w książce - to weź moduły które on opisał i sprawdź - jak zadziała to zrozumiesz i może szybciej dojdziesz gdzie i co trzeba zmienić albo w kodzie albo w elektronice aby twoje moduły zaskoczyły ....
No chyba że ci się wciąż wydaje - że to cudowne biblioteki dla każdego modułu na świecie i że pewnie KAŻDY do kogo się zwracasz z pytaniem akurat też je posiada i pewnie już dawno znalazł jakieś rzekome błędy w książce.
przy tych modułach akurat trzeba włożyć sporo własnej pracy i KROK po KROKU opisuję w książce dlaczego i na co trzeba zwracać uwagę
--------------------------------------------
www.youtube.com/mirekk36 ]