Witam. Sytuacja wygląda następująco. Od kilku dni próbuje dobrze skonfigurować mój ATB BTM222, na początku w trybie Slave, tak naprawdę tylko w tym trybie, bo chcę się połączyć z telefonem. Zgodnie z niebieską książką na początku sparowałem podany moduł Bluetooth z moim komputerem(bezprzewodowo), po wcześniejszym wpisaniu PINu:1234. Po wejściu we właściwości pokazało mi jaki COM(COM21) jest podłączony pod ten moduł Bluetooth. Następnie podłączyłem się za pomocą portów RX oraz TX do tego modułu z adaptera rs232 na USB, a więc podłączyłem się kablem z PC do modułu Bluetooth, i także sprawdziłem jaki to jest COM(COM5). Odpaliłem program Putty dla COM5 i zgodnie z książką "bawiłem" się komendami AT. Po tym wszystkim odpaliłem następne Putty z comem Bluetootha, a więc COM21. Czytając dalej książkę, wpisując coś na jednym terminalu, otrzymywałem to samo na drugim i odwrotnie. Zacząłem oglądać poradniki wideo p. Mirka36, i jest tam bardzo podobnie. Zrobiłem identyczny program jak u Pana w poradniku, jednakże tylko dla 1dnego przycisku. Wciskając ten oto przycisk żadne zdanie mi się nie pokazywało w terminalu. Sprawdziłem połączenie, wszystko jest ok. Sprawdziłem samego Bluetootha i zauważyłem coś takiego:

Po za tym niebieska diodka, która tak szybko miga u Pana na filmiku, to u mnie miga wolniej i czasami w ogóle się sama wyłącza bądź załącza i wtedy nie można się połączyć z modułem Bluetooth bezprzewodowo. Czy ktoś wie jaki w tym może być problem? A może wszystko dobrze jest?