artek napisał(a):
Zestaw ATB z ATm644pa. Podłączyłem, wgrałem przykładowy kod z wyświetlaniem www z książki
Ja bym napisał przynajmniej który przykład
artek napisał(a):
Podłączyłem do routera, lampki mrugają
To oznacza że część PHY modułu Ethernet działa w pełni sprawnie
artek napisał(a):
ale router go nie widzi
to oznacza, że program w procku działa źle - nie pamiętam teraz czy nie trzeba byłoby czegoś zmienić pod m644p .... a sprawdzałeś sobie na m32 bo tak jest na DVD ?
Cytuj:
Przypisałem w routerze statyczne IP do maca z programu i dalej nic.
nie ma co kombinować takie działania są zupełnie niepotrzebne bo te przykłady z książki działają "od kopa" .... a jak nie to trzeba szukać co się źle zrobiło i nie ma innego wyjścia (tzn owszem jest jakiś nikły procent że np hmm no nie wiem coś jest nie tak np z buforem na module ethernetowym, albo ze ścieżkami na ATB - ale tu dałym 0,000000000001% szansy na taki błąd bo każdy moduł sprawdzam osobiście przed wysyłką i to właśnie na czym ? na jednym z przykładów z książki
Cytuj:
Jak to uruchomić? Może gdzieś jakaś zworka albo coś w tym stylu. 2 zworki, które są przy kandzie są zwarte. Zasilam z przetwornicy z zestawu na 5V.
Tu od strony sprzętowej masz wszystko pdołączone dobrze - żadnego problemu nie widzę - i żadnych zworek więcej nie trzeba
artek napisał(a):
Szybka pomoc i uruchomienie tego byłoby bardzo przydatne
Nie ważne nawet z uwagi na co - ale warto precyzyjniej zadawać po prostu pytania, czyli
1. który przykład z książki uruchamiasz ?
bo może popełniasz jeszcze jednego babola ale nie będę zgadywał ok?
www.youtube.com/mirekk36 ]