Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 30 sty 2025, o 15:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 wrz 2014, o 15:23 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Witam
Powiem szczerze, że tego się spodziewałem. Zaczęliśmy od zmieszczenia twojego układu na płytce 7x10cm a dopiero teraz możemy dowiedzieć się o co Ci dokładnie chodziło.Trochę to nie po kolei i zazwyczaj kończy się konsternacją , tak jak w miom przypadku teraz.
To co masz powyżej w schemacie (tak jak napisałem) to tylko jedna część ta która zwiera diody do masy nic nie wiemy na temet zasilania tych diod -przynajmniej nie ma ich na tego na schemacie , jeżeli chcesz zapalać poszczególne diody w paskach to jednak tego nie zrobisz, w ten sposób a jeszcze dodatkowo zmieniać jasność,to na 74595 można coś takiego zrobić ale nie wiem czy poradzisz sobie z programem. Od tego typu zadań są specjalizowane drivery LED z pwm (patrz tytuł filmu) i zresztą tak jak chciałeś na I2C ale ich koszt przynajmniej tego co jest w tym filmie to około 20-30 pln za sztukę. Nie wiem czy gra jest warta świeczki gotowce masz w necie schematy itp.
Pozdrawiam

------------------------ [ Dodano po: 17 minutach ]

zresztą w linku przysłanym przez kolegę powyżej masz gotowce.

cytowanie selektywne  Cytuj  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1