Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 24 lut 2025, o 23:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 sie 2014, o 17:38 
Użytkownik

Mam do sprzedania w celu naprawy lub na części płytę główną ASUS M2N-E z procesorem Athlon 64 3500+ na pokładzie .Komputer jest od początku mój i służył mi około 6 lat bez najmniejszego problemu.Zacznę od tego że objawem uszkodzenia płyty było to że cały ekran monitora był ciemny -komputer nie komunikował się z nim i wentylator procesora pracował parę sekund po czym się wyłączał i tak było za każdym uruchomieniem kompa. Po rozebraniu komputera zauważyłem wybrzuszenia na czterech kondensatorach elektrolitycznych 820uF/6,3V znajdujących się obok slotu pamięci DDR i po zakupie nowych kondensatorów próbowałem je wylutować moją małą i słabą 50 Watową lutownicą kolbową ale nie potrafiłem tego zrobić a nie chcę niczego popalić stosując mocniejszą.Więc spróbowałem obciąć delikatnie kondensatory i dostać się do samych ich końcówek w celu przylutowania nowych kondensatorów ale odpuściłem sobie to bo nie mam do tego odpowiedniego sprzętu lutowniczego a tam jest na prawdę mało miejsca na płycie i obok tych kondensatorów i przy próbie wlutowania ich nie chciały mi się trzymać a więc odpuściłem sobie to już.Niewiem czy oprócz tych kondensatorów jest coś jeszcze uszkodzone dlatego sprzedaję tę płytę z prockiem jako uszkodzne i nie daję na nic gwarancji.Na całej płycie głownej nie zauważyłem ani jednej uszkodzonej ścieżki procesor także nie był nigdy ani razu wyciągany od początku swojej pracy. Posiadam jeszcze 6 całkiem nowych takich kondensatorów oraz 4 które próbowałem wlutować jak Ktoś się zdecyduję na zakup tego zestawu to dołączę je gratis do płyty.Na wszelkie pytania w sprawie tej płyty proszę dzwonić po mój numer 668561310
Cena to około 25zł +17zł koszty wysyłki

ObrazekObrazek

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1