Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

KURS HOME ASSISTANT

Chcesz zautomatyzować swój dom bez skomplikowanego kodowania?
Zastanawiasz się nad wyborem sprzętu, oprogramowania i aplikacji?
Od czego zacząć przygodę z HA w 2025? Co będzie najlepsze na start?

Nasz kurs Home Assistant nauczy Cię krok po kroku, jak łatwo zautomatyzować swój dom i oszczędzić na rachunkach za prąd i ogrzewanie. Bez chmur, bez zbędnych abonamentów. Twoja przygoda z Home Assistant zaczyna się tutaj!

↓↓↓

Szanujemy Twoją prywatność. Możesz wypisać się w dowolnym momencie.

Teraz jest 21 maja 2025, o 03:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
    PostNapisane: 7 sie 2014, o 09:29 
    Użytkownik

Witam!

Galileo to w sumie Arduino jest, więc ten dział chyba podejdzie, jak nie, przerzućcie gdzie powinno się to znaleźć ;)

Otrzymałem płytkę Intel Galileo od Microsoftu w ramach programu Windowsondevices IoT. Dostarczają własne SDK w postaci wtyczki do Visual Studio Express 2013. Skonfigurowałem je zgodnie z opisem na stronie https://ms-iot.github.io/content/. Kontakt z płytką uzyskany, normalnie mogę pingować, system z karty pamięci ruszył.
    Odpalam projekt z migającą diodą, włączam debugowanie, program wrzuca się na płytkę na kartę pamięci, ale ruszyć nie chce. Co chwilę wyskakuje komunikat "Operation is taking longer than expected", ale po 5, 10 minutach nic się nie dzieje. Jakby z debuggerem nie mógł się dogadać, sprawdzałem ustawienia Remote Debugging https://ms-iot.github.io/content/AdvancedUsage.htm. Gdy zabiję proces na płytce od remote debuggera msvsmon.exe, debugowanie nie rusza w ogóle, więc coś pecet z debuggerem gada. Firewalle na PC powyłączane dla pewności.
    Po anulowaniu procesu dostaję tylko informację:
    Cytuj:
    1>------ Deploy started: Project: Galileo Wiring App2, Configuration: Debug Win32 ------
    1>Error: Unable to deploy local file 'c:\users\pc\documents\visual studio 2013\Projects\Galileo Wiring App2\Debug\Galileo Wiring App2.exe' (remote file path 'c:\test\Galileo Wiring App2.exe')
    ========== Deploy: 0 succeeded, 1 failed, 0 skipped ==========

Gdy ręcznie odpalę sobie ten sam program przez Telnet, dioda sobie miga radośnie. Na stronie o problemach z płytką https://ms-iot.github.io/content/TroubleShooting.htm piszą żeby nie panikować, bo debugowanie przez ethernet trwa. No ale ile może trwać, do diaska?
    W czym może być problem? Kurczę blade taka fajna płytka a ja sobie nawet migania diodą nie mogę podebugować :evil:

Pozdrawiam

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1