Witam, mam problem z LCD 2x16 HD444780. Wyświetlacz działa ( świecą się wszystkie kwadraciki w górnej linii ), ale jeżeli chce wyświetlić jakiś znak lub tekst jest bez zmian, przejrzałem wszystkie biblioteki i nadal nic. Dodaje schemat i kod.
Schemat:

hd44780.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
hd44780.h
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
main.c
język c
@edit - nie jestem pewien, czy dobry dział, jeżeli nie, to proszę o przeniesienie

@edit2 - Przepraszam za moje niezapoznanie się z dodawaniem tematów, obrazków, sytnaxów

Głupio wyszło, że Pan Mirek jeśli mogę sobie pozwolić musiał mnie poprawić. Jeżeli chodzi o F_CPU już nigdy nie dodam go w kodzie

A teraz do schematu, to być może nie jest on najlepszy i nie ma w nim zasilania procka, gdyż chodziło mi tu tylko o przedstawienie połączeń. Chyba już wszystko w tym temacie poprawiłem