Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 27 sty 2025, o 17:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kindle
PostNapisane: 26 lip 2014, o 18:23 
Użytkownik

Ma ktoś Kindle? Jak wrażenia, bo zastanawiam się nad Kindle Paperwhite albo classic, ale raczej Paperwhite. Robił ktoś jailbreak'a ? Jakoś bez zapachu książki i jej dotyku powinno się obejść :lol:

cytowanie selektywne  Cytuj  
 Tytuł: Re: Kindle
PostNapisane: 26 lip 2014, o 18:49 

Ja, ja mam :)
Jest super - mogę się obejść bez zapachu kartek, czytam w każdych warunkach faktycznie jest jak kartka papieru. Dokładnie taki http://www.amazon.com/Kindle-Paperwhite ... rds=kindle z tym że mam jeszcze takie specjalne okładki na niego które powodują automatyczne wyłaczanie lub załaczanie po otwarciu. Dla pdf jednak uważam lepszy jest 10 calowy ekran no ale to tak tylko dodatkowo by było fajnie jakby się pdf dostosowywał do 6" ekranu.

PostNapisane: 26 lip 2014, o 21:27 
Użytkownik

Ja mam Kindle 5 i jestem zadowolony. Od zawsze dużo czytałem i muszę powiedzieć, że dyskomfortu nie odczuwam. Jednak do EP czy innych magazynów, gdzie kolor ma znaczenie nie nadaje się zbytnio. Wadą jest również brak obsługi formatu epub (choć można przekonwertować np. w Calibre). Datasheety, txt jednak czyta mi się dobrze. Dodatkowo zainstalowałem sobie polski słownik, więc nieznane mi słowa z ang. tłumaczę sobie w czytniku (niestety nie wszystkie są słowniku).

PostNapisane: 27 lip 2014, o 06:31 
Użytkownik

Odnośnie internetu to jest jakaś zwykła przeglądarka, normalnie przeglądasz, tylko że w czarno-białe tak ? PDF nie straszny, coś się wykombinuje ;) Nikt nie narzeka czyli jest ok. Kolor nie potrzebny bo same książki czytam. Dzięki za pomoc.

PostNapisane: 27 lip 2014, o 06:46 

Qardius napisał(a):
Odnośnie internetu to jest jakaś zwykła przeglądarka, normalnie przeglądasz, tylko że w czarno-białe tak ?
W moim kindle nie ma przeglądarki (nic mi o tym nie wiadomo), wifi służy do tego aby dotarła bezpośrednio do urządzenia zakupiona książka, np. kupujesz w empik tam podajesz swój adres kindle (po rejestracji dostajesz adres email kindle) i jak tylko urządzenie jest w zasięgu wifi to książeczka ląduje w pamięci czytnika. Pewnie wersja z 3G ma taką możliwość.
Polecam ci taką okładkę http://swiatczytnikow.pl/test-oryginaln ... aperwhite/

PostNapisane: 27 lip 2014, o 11:09 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

PDF na Kindelku to porażka, znienawidzisz je od pierwszego razu. No chyba, że lubisz się natyrać jak ruski górnik przodowy (przesuń w lewo, przesuń w prawo, przesuń w dół...za daleko...cofnij...za dużo...jeszcze raz w dół...w którym miejscu skończyłem?...no gdzie to jest...aaa, tutaj. Przesuń w lewo, przesuń w prawo...kurka przeskoczylo za daleko...cofnij...)

PostNapisane: 27 lip 2014, o 11:39 

xor napisał(a):
PDF na Kindelku to porażka, znienawidzisz je od pierwszego razu.
Zgadzam się chyba, ze mówimy o 10" wtedy jest ok.

Strefa czasowa: UTC + 1