Witam.
Forum może niezbyt odpowiednie do tego typu tematów ale może coś poradzicie
Jako że bateria w moim HTC Sensation zaczęła siadać, a szykuje mi się pewien wyjazd gdzie tel. będzie mocniej eksploatowany, to postanowiłem zakupić nową. Zakup zrobiłem na aledrogo w czwartek, od firmy z Gdańska. Do baterii dorzuciłem sobie jeszcze ładowarkę samochodową, bo też by się momentami przydała a przyjdzie w 1 paczce. Koszt 108 zł z przesyłką. Paczka wysłana w piątek, przyszła dzisiaj.
Pierwsze zaskoczenie - ładowarka samochodowa miała być zapakowana w oryginalny blister, przyszła w woreczku strunowym.
Bateria jest w blistrze. Sprawdziłem po raz któryś opis aukcji:
Zadzwoniłem, pan mnie poinformował, że musiała nastąpić pomyłka, po czym powiedział, że jeśli chcę, mogę odesłać ładowarkę a oni zwrócą mi koszta i przyślą w blistrze
chociaż ta którą dostałem, jest wersją OEM, dołączana jest do telefonów, 'zestawów' i to ten sam produkt Tjaa... już to widzę... ale lecimy dalej.
Przypomniało mi się, że widziałem gdzieś kiedyś porównanie ładowarki oryginalnej z chińczykiem. Znalazłem to porównanie.
http://www.htcsupport.pl/ladowarka-samochodowa-htc/To co dostałem pasuje idealnie do opisu chińczyka.
Skoro ładowarka to chińczyk... mocno powątpiewam w oryginalność baterii i zastanawiam się co zrobić z tym fantem. Samą ładowarkę jeszcze bym odesłał, ale po tym porównaniu z oryginałem zastanawiam się czy jest sens się w to bawić bo równie dobrze mogę dostać tą samą podróbkę w "oryginalnym" pudełku.
Jak już wspomniałem, pudełka baterii nie otwierałem, ładowarkę mogę wsadzić z powrotem do woreczka i też będzie nie otwierana
Brałem od firmy / sklepu, drogą elektroniczną więc mam 10 dni na zwrot bez podania przyczyny. Szanse na szybki zwrot kasy mogą być różne... tym bardziej wycieczki osobistej przez całą Polskę nie zrobię.
Z drugiej strony jestem pewien, że telefon "klęknie" po pół dnia intensywnego używania.