Witam Kolegów i Koleżanki!

Zacząłem niedawno nałogowo używać Eclipse, ponieważ zakupiłem Bluebooka. Ale to mało ważne
Oczywiście trzeba sobie życie ułatwiać, więc rozpocząłem poszukiwania skrótów do tego środowiska. Przypomniałem sobie o poradniku z szablonami p. Mirka, przejrzałem zgrubsza forum, nie obyło się także bez "internetów". I natknąłem się na świetny poradnik ze skrótami do Eclipse.
Oto on:
http://cezarywalenciuk.blogspot.com/2011/06/skroty-klawiszowe-w-eclipse.htmlZnajdziemy na podanej przeze mnie stronie ogromną ilość skrótów klawiaturowych dosłownie do wszystkiego. Od ogólnych, do stylizujących kod. Gorąco polecam!
No i oczywiście skrót Ctrl + Shift + L i pojawia się lista wszystkich skrótów w Eclipse poprzez skrót, dzięki któremu możemy zmienić nazwę zmiennej w całym programie za jednym zamachem (Alt + Shift + R), kończąc na autoformatowaniu kodu, gdzie u mnie wygląda to naprawdę fajnie i czytelnie (CTRL + SHIFT + F)
Przykład
Przed:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Po:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
To i jeszcze więcej w linku.
P. S. Przepraszam, jeżeli nie powinienem umieszczać odnośnika do innej strony. Oświadczam, że nie mam w tym żadnego interesu

No może, jeden, by nam, Atnelowiczom, żyło się lepiej.