MaxD23PL napisał(a):
i czasami wspomagam się się książką pana Mirka
i to jest błąd "że czasami" się wspomagasz - bo efekty wtedy są opłakane jak widać na załączonym obrazku ... tym bardziej, że to nie jest książka do arduino a wyrywkowo czytane fragmenty książki tym bardziej doprowadzą cię na skraj rozpaczy i stwierdzisz pewnie niedługo że książka jest do ..... Y ... no właśnie ...
Druga sprawa - nawet nie zdajesz sobie jeszcze sprawy, że arduino to nie jest ani czysty C ani czysty C++ .... i to kolejny powód do twojej frustracji bo mało rzeczy z Bluebooka będzie ci działać w arduino ....
------------------------------
Stąd moja propozycja - weź ty lepiej poświęć czas po to aby RAZ - JEDEN RAZ przeczytać tę książkę tak w całości od początku do końca - sam zobaczysz ile ci to da, i WCALE mi nie chodzi o to że ktoś zaraz się po jednokrotnym przeczytaniu z niej wszystkiego nauczy - ale ... przynajmniej zobaczy jaką drogą nauki w ogóle iść żeby się nie miotać tak jak ty teraz - od arduino, poprzez C, poprzez C++ do tego co teraz robisz ....
nawet na tej swojej płytce arduino będziesz mógł testować wtedy programy z książki, ale wszystko po kolei i małymi kroczkami .... Taki sposób to dużo większa pewność - że się nie zniechęcisz i zobaczysz że tak jak wielu czytelnikom w końcu zacznie wszystko wychodzić ...
www.youtube.com/mirekk36 ]