wojno napisał(a):
Zobaczymy czy odpiszą szybko tak jak u "Was"
Musisz zrozumieć coś, jeżeli ktoś zna tą bibliotekę to odpowie, trudno analizować problem, jeżeli nie zna się użytej biblioteki.
Dlatego zawsze najlepiej pytać u źródła.
Po za tym
wojno napisał(a):
Nie działa mi to prawidłowo.
oraz
wojno napisał(a):
niestety gdy chce wejść do podmenu submenu(); program się zacina i nic już nie można zrobić.
Nie jest informacja zbyt precyzyjną.
Mirek podaje w książce (niebieskiej) oraz w kilku poradnikach, jak wychwytywać w którym dokładnie miejscu program się zacina i od tego powinieneś zacząć.
Zrobić pułapkę programową z debuggowaniem na diodzie, lub przedebagować program w AS (co zresztą na stronie z której biblioteka) bardzo zalecają. Zresztą uruchomienie debugowania na eclipsie też nie jest wielkim problemem, jest to również opisane na naszym forum.
Zawsze trzeba poszukać w którym dokładnie miejscu program się wykrzacza, można część rejestrów wysłać po uarcie, albo i2c (np i2c to LCD) i wyświetlić sobie stan rejestrów/zmiennych itd. Dzięki temu łatwiej się odnaleźć gdzie tkwi błąd.
Niestety sam miałem problem z bibliotekami do menu z książki Tomasza Francuza i kolega krauser na forum tutaj mi pomógł, gdzie od strony samego autora nie było kompletnie żadnego odzewu

.