Witam!
Próbuje napisać program, który działa w następujący sposób: świeci się czerwona dioda LED (PB2). Gdy naciskam na przycisk TC (podłączony jest do PD0) to zaświeca się zielona dioda LED (PB1) i gaśnie jednocześnie czerwona. Czyli ogólnie chodzi o to, aby na jednym przycisku zmieniać stan dwóch diod LED. Jednocześnie nie mogą obydwie zapalić się w tym samym czasie i zgasnąć. Program, który napisałem poniżej działa w taki sposób: świeci się zielona dioda LED. Naciskam na TC: zielona gaśnie i czerwona się zapala. Klikam na TC: gaśnie czerwona i zapala się zielona - jest na razie dobrze. Ale teraz znowu klikam na TC i zapala się jednocześnie zielona i czerwona. Teraz to już chyba jest losowanie: raz zgaśnie, raz się zaświeci, obie zaświecą. Ale obie nie gasną, zawsze minimum jedna świeci. Naciśnięcie na przycisk jest zawsze odczytywane - albo gasną/zaświecają się albo troszkę ściemniają/rozjaśniają się. Nie wiem gdzie popełniłem błąd :/
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Program chcę wykorzystać dla prostego alarmu - załączony/wyłączony. Oczywiście muszę jeszcze dodać wejście we funkcji z czujnika pir. Ale na razie mam problem z głównym kodem

Pozdrawiam!