DominikN, powiedz mi co to dzisiaj jest 300zł? średnio stawka za rozwożenie ulotek to 10zł za godzinę, przysłowiowe skoszenie trawnika cioci 50zł, nawet się idzie dogadać w rodzinie, sprzątanie, mycie okien itd.
Chcesz tanio, poskładaj sam, ale to będzie taniość pozorna, bo potem nie wiesz, czy ty coś nie schrzaniłeś na płytce, a może kabelek ci przerywa, a może coś źle polutowane?.
Sam przez to przechodziłem wiele razy, w sumie gdyby nie Mirek, to dalej by moje stykówki i poskładany na kolanie zestaw z Atmegą 128 zbierał by kurz. Bo właśnie było tanio, ale co z tego jak wiecznie coś nie działało.
Zresztą co za problem, polutować na uniwersalnej płytce Atmegę8(8) w/g przepisu z książki Pawła Borkowskiego. W sumie za 50zł to możesz nawet poskładać wersję z LCD, jedna UM-08 to kosztuje w okolicach kilku zł. Do tego Mega, wyświetlacze nawet 4x16 bywają po 12zł. na osobnej płyteczce robisz sobie programator pod LPT i za przysłowiowe 50dych masz cały zestaw.
I to jest tanio
w/g ciebie?.
Sam musiałem nieźle się nagimastykować by wyrwać z budżetu domowego kasę na 3x ATB-GLS + części (dwie mam służbowe ich nie liczę).
Niestety moje hobby nie przynosi zysków, a wręcz generuje koszty i to spore. No ale życie jest sztuką wyboru, albo imprezy/wakacje/ciuchy/kino/teatr (niepotrzebne skreślić), albo hobby.
PS. Jęczeć, że coś jest drogie to każdy potrafi, ale zabrać się do roboty, za przeproszeniem to nie każdy już potrafi.