Antystatyczny napisał(a):
tak na szybko podpowiedzieć, by raczej nie stosować skoku do funkcji wprost z przerwania. Unikamy w ten sposób niepotrzebnych rozkazow push i pop,
A tu są aż trzy skoki z przerwania do funkcji, z tej funkcji jeszcze do funkcji i chyba jeszcze raz. Niestety kod jest MEGA zagmatwany ... oczywiście jak działa to dobrze

ale tak raczej nie należy podchodzić do pisania kodu. Tzn tak też na prawdę to warto się zastanowić w ogóle czy jest sens obsługi Wyświetlacza LED na różnych pinach ... ??? Tak sobie myślę tylko - że jak już ktoś niby usilnie potrzebuje rozbić to na różne piny - to zwykle chyba ma do czynienia z jakimś małym prockiem np ATtiny. No ok ... uda się ... ale z kolei KOSZT związany z
1. stratą pamięci FLASH
2. stratą szybkości
może być a dla mnie byłby wręcz nie do przyjęcia

to już bym wolał dać ciut większy procek ... ALBO ....
albo zrobić to tak jak się należy czyli np na REJESTRACH przesuwnych. Wtedy wystarczą (uwaga!) ramptem TRZY PINY a do tego na prawdę banalny i bardzo szybko działający kod do wsuwania w te rejestry danych i po zawodach.
To co tutaj piszę nie ma na celu "skrytykowania" tego projektu - raczej tylko zwrócenie uwagi jak się poruszać przy tworzeniu takich projektów na przyszłość.... Ale też to co piszę to moje subiektywne zdanie i oczywiście każdy może zrobić i robi po swojemu.
WAŻNE! że autorowi działa

i to się liczy.
www.youtube.com/mirekk36 ]