matrix napisał(a):
Nie rozpaczam, tylko staram się pokazać jak bardzo chciałbym nauczyć się C, ale jednak nic z tego.
Ale matrix - wcale nie starasz się pokazać
nie obraź się .... że tak mówię ale już tłumaczę co mam na myśli ...
na wstępie tylko przypomnę - a zawsze to powtarzam, że ja aż 8 RAZY !!! podchodziłem do nauki C i 7 razy mnie odrzucało, więc mogę ciebie zrozumieć poniekąd ale ...
ale ja nie miałem takich książek .... a gdybym miał, a do tego takie forum i tylu kolegów którzy chętnie pomagają nie mówiąc o skromnym autorze, który no też stara się pomagać w rozwikłaniu wielu pytań .... NO WŁAŚNIE - pytań
a gdzie twoje pytania ?
ja nie jestem geniuszem i np często nie potrafię na podstawie jakiejś książki się nauczyć - proszę bardzo już prawie dwa lata próbuję się uczyć JAVA dla androida - i chociaż kupiłem chyba WSZYSTKIE książki to idzie mi jak krew z nosa - ale nie ma niestety takiego komfortu aby zadać pytanie autorowi bo nie ma z nim żadnego kontaktu
nie ma forum wsparcia
ale nie poddaję się i powoli bo powoli ale szukam po innych forach, stronach i poradnikach na Youtube
TAK SAMO robi wielu naszych forumowiczów - słuchaj ONI PYTAJĄ - no mówią ci to wprost, ja też mówię - a ty nadal to samo
że sam czytasz książkę i ci nie wchodzi - a czasem wystarczy krótkie pytanie i krótka odpowiedź aby pójść dalej - ale ku mojemu zdumieniu - a uwierz mi takich osób jak ty nie jest mało .... po prostu się zatrzymują na czymś a potem hmmm nie wiem ? boją zapytać ? wstydzą się zapytać ? .... poprosić czasem nawet mnie na Skype żebym coś podpowiedział - a szkoda bo tracisz - Jeśli na prawdę chcesz niby się nauczyć. Póki mam jeszcze czas i możliwości tak pomagać to inni korzystają a ty co ? zostajesz właśnie w tyle nie pytając
tyle że dzięki temu forum masz jeszcze większy komfort bo tutaj jest TYLU już ludzi, którzy chcą wręcz podzielić się swoją czasem skromną (jak moja wiedzą) bo rozumieją że dzięki temu też sami się uczą - więc nawet nieraz ja nie zdążę odpowiedzieć w jakimś temacie
a ty co ?
więc proszę - jeśli chcesz ? to nie krępuj się - policz sobie ile razy zaczynałeś i czy przypadkiem nie było to mniej niż moje 8 razy
jak mniej to i tak jesteś jeszcze do przodu i w lepszej sytuacji
więc nie narzekaj TYLKO DAWAJ OGNIA
- POMOŻEMY !
www.youtube.com/mirekk36 ]