kanaron napisał(a):
Zastanawia mnie tylko to czy w pamięci mikroprocesora gdy mam jakiś wsad i wgram inny wsad to czy tamten się podmienia?
No a jak może być inaczej ? tu się nawet nie ma co zastanawiać za bardzo ? po co byłby proces programowania procka ? hmm niektórzy jeszcze zadają pytanie czy przed zaprogramowaniem nie trzeba przypadkiem samemu najpierw go skasować - nie - nie trzeba ...
niestety takie i inne pomysły dziwne będą przychodziły ci do głowy a także innym początkującym, którzy bez podstaw napotkają pierwszy lepszy problem z połączeniami. To od razu w głowie rodzi się TYLKO JEDEN i to BŁĘDNY wniosek - pewnie coś nie tak w programie a tymczasem pies zwykle leży gdzie indziej pogrzebany ... czyli w połączeniach, na stykówce itp
Poza tym oczywiście co do szybkiego czy wolnego migania pies może leżeć w złym ustawieniu taktowania we właściwościach projektu
jak widzisz - no niestety - próbując robić coś z prockiem a nie przeczytawszy minimum - na ten temat - ciężko jest zacząć coś samemu robić. Oczywiście jak nie masz książki to można się ratować jakimiś poradnikami .....
no ale nie ma poradników w których opisany jest przypadek błędów połączeń u początkującego - bo tych błędów nikt nie widzi na twoje płytce itp .... a co gorsze ty sam ich nie widzisz - a ciężko ci zdiagnozować .... bo znowu się koło zamyka - brak podstaw

Dlatego podpowiem krótko - jeśli odwrócisz tą diodę czyli nie będzie tak jak na schemacie tylko odwrotnie - to ten program MUSI działać i nie ma że boli ... że coś jest w nim źle .... nie szukaj więc w nim kłopotu bo wyrwiesz sobie wszystkie włosy z głowy a nie naprawisz tego.
1. sprawdź taktowanie we właściwościach projektu
2. sprawdź połączenia
aha no i nie wymyślaj sobie że po wgraniu do procka wsadu zostaje w nim starsza wersja - bo nie ma takich rzeczy - chyba że masz błędy programowania a ich też nie zauważasz
www.youtube.com/mirekk36 ]