zenowi napisał(a):
Ale ja nie piszę w C a pod eclipse zwłaszcza. Może istnieje jakieś inne, niezależne i szybkie wspomaganie oprócz datasheetów? Taki AVR-owy przypominacz ukierunkowujący (ja znów chciałbym trochę na skróty). Na GCC mnie nie namawiajcie bo go już i tak nie polubię. Mam zbyt mało czasu. Dosłownie.
Ale zenowi - ja ciebie przecież znam, i gdzie widzisz w mojej wypowiedzi namawianie na GCC ??? absolutnie tego nie robię. Podpowiadam tylko że ja nie jestem w stanie spamiętać i aż się dziwię, że ty jednak chcesz się tego wszystkiego na pamięć nauczyć ? to mnie dziwi ?
ja np zebrałem sobie w jednym folderze na dysku tylko te noty PDF procków które najczęściej używam i gdy mam zacząć pracować nad jakimś projektem w DOWOLNYM, podkreślam w dowolnym języku (gdy pisałem w Bascomie robiłem dokładnie to samo) ... to otwieram w okienku pod spodem PDF'a do procka i zawsze obojętnie jakiego edytora używam czy tam języka - to po prostu co i rusz przełączam się na dolne okienko i KLIK w ostatnią stronę zawsze podrozdziału "Register Description" - tam od razu wyskakuje ładnie i nawet angielskiego nie trzeba za bardzo znać żeby się zorientować.
www.youtube.com/mirekk36 ]