Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 20 kwi 2024, o 14:05


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 mar 2024, o 18:11 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 paź 2017
Posty: 547
Pomógł: 0

Witam.
Chciałem przeprowadzić ćwiczenie 07 Atnel WiFi ESP - kilka ważnych podstawowych komend AT chciałem zapytac jak skonfigurować ustawienie zworek w ATB ESP MOTHERBOARD?
Dodatkowo chciałem zapytać czy firmware ver 1.08 na filmiku jest dostępne czy zasosowac mogę inne?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 mar 2024, o 23:29 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 27224
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 1041

AKSELINEK napisał(a):
chciałem zapytac jak skonfigurować ustawienie zworek w ATB ESP MOTHERBOARD?

Zworki są ładnie opisane na PCB

AKSELINEK napisał(a):
Dodatkowo chciałem zapytać czy firmware ver 1.08 na filmiku jest dostępne

są dostępne tylko te które widać w programie

AKSELINEK napisał(a):
czy zasosowac mogę inne?

po to są inne i nowsze żeby z nich korzystać

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 5 mar 2024, o 16:41 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 paź 2017
Posty: 547
Pomógł: 0

Nie twierdze że że zworki są nieopisane.
Nie wiem natomiast dlaczego ćwiczenie mi nie działa a konkretnie nie zapalają sie diody w celu sygnalizowania w jakim trybie jest modół.
Wzorowałem się na zrobinym zdjęciu z w/w filmiku czyli :

Obrazek

A u mnie jest tak połączone :
Obrazek

Didy się wogóle nie świecą i niewiem czy ja popełniłem błąd czy coś upaliłem :x



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 5 mar 2024, o 17:02 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 27224
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 1041

AKSELINEK napisał(a):
Didy się wogóle nie świecą i niewiem czy ja popełniłem błąd czy coś upaliłem

I bardzo dobrze - diody nie świecą bo w nowszych firmłerach są nieoprogramowane - więc nie zadziałają

pisałem o tym wielokrotnie na Discordzie a jest tam otwarty kanał n/t Atnel WIFI dla wszystkich

Zamiast diody - to kup pan sobie lepiej to:

Obrazek

i podłącz - wgrywając firmware 2xx

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 5 mar 2024, o 18:51 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 paź 2017
Posty: 547
Pomógł: 0

mirekk36 napisał(a):
pisałem o tym wielokrotnie na Discordzie a jest tam otwarty kanał n/t Atnel WIFI dla wszystkich

O właśnie dzięki o to mi chodziło gdzie znajde info .
A tak przy okazji to dlatego pytałem o ten stary firmware ver 1.08 bo jestem opóżniony w nauce o pół roku przez chorobe dlatego chce nadrobić i oglądam pierwsze filmiki



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO