Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 16 cze 2021, o 08:28


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Atnel USB Pack
PostNapisane: 7 cze 2021, o 13:29 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 01 lis 2015
Posty: 12
Pomógł: 0

Cześć,
Instaluję komponenty Atnel do Deplhi 10.3.3.
Udało mi się bez problemów dodać USB Detector, HID component i MkDs18x20 (tutaj musiałem najpierw doinstalować sterowniki 1-wire jak pisano w innym wątku). Wygląda na to, że jest ok.

Obrazek

Teraz chciałem dodać komponenty USB Pack. Podczas próby dodawania otrzymuję komunikat

Obrazek

Przejrzałem trochę wątków, ale nic nie znalazłem.
Manewrowałem ścieżką dostępu - pliki luzem na dysku, w jednym folderze, w kilku. Bez efektu.
Macie pomysł co robię nie tak?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 cze 2021, o 14:00 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 26405
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 1003

hmmm muszę to sprawdzić

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 cze 2021, o 17:00 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 01 lis 2015
Posty: 12
Pomógł: 0

Poszło :)
Błąd polegał na tym, że nie zainstalowałem wcześniej pakietu Syna_PACK.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 cze 2021, o 22:52 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 26405
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 1003

a no tak - ten musi być wcześniej zainstalowany - dzięki za info ;) czyli śmiga

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 8 cze 2021, o 11:40 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 mar 2015
Posty: 292
Pomógł: 16

tmucha napisał(a):
Poszło :)
Błąd polegał na tym, że nie zainstalowałem wcześniej pakietu Syna_PACK.

Ponieważ upłynął mi czas na korzystanie z aplikacji powyżej Delphi 10.1 Berlin, to jestem w kropce.
Jak zainstalować Syna_ PACK(prosiłbym o podpowiedź i gdzie ją pobrać lub który poradnik obejrzeć).



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 8 cze 2021, o 11:44 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 26405
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 1003

Wirnick napisał(a):
Jak zainstalować Syna_ PACK(prosiłbym o podpowiedź i gdzie ją pobrać lub który poradnik obejrzeć).

No przecież Syna_PACK masz w całym pakiecie ATNEL USB PACK

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO