Chciałem usunąć ten wątek, ale jakoś nie widzę takiej opcji, więc pozwolę sobie rozwinąć temat, bo poprzednio nie wyraziłem się jasno.
Mam coś takiego:
![Obrazek](https://obrazkiforum.atnel.pl/thumb/8366/9806f1735d03baf51bb4ff9ce8c51a6c.png)
Kilka lat temu zrobione, działało, ale ponieważ "wypalił" się OLED więc chciałem układ trochę zmodyfikować.
Po wgraniu "starego" wsadu (albo leżącego obok "starego") ciągły reset.
Udało mi się "ubić" watchdoga poprzez:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
w main od razu wstawiam wdt_enable(WDTO_8S),
a w pętli while:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Jest taki LED do PB5 na płytce Arduino ProMini. Jak mi się procek resetował, to ta dioda lekko żarzyła.
Czyli problem jest taki, jak najlepiej wyłączyć wdt, bo więcej z tym problemów?
Ale to nie jedyny problem, drugiego nie mogę pojąć:
urządzenie sobie pracuje powiedzmy cały dzień, a rano, jak chcę sprawdzić temperaturę, to urządzenie zawieszone- jedynie co działa, to ten LED, ale miga on inaczej niż przy poprzednim resecie, a mianowicie miga pięknie co powiedzmy 1 sek.
Sprawdzam w programie- nigdzie tego LEDa nie wykorzystuję. (służy mi jedynie do debagowania).
Generalnie, kiedyś się z tym już spotkałem, trochę pamiętam jak przez mgłę. Zawsze z tymi płytkami było to związane.