Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 25 lis 2020, o 17:09


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 lis 2020, o 18:09 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2013
Posty: 314
Lokalizacja: Siedlce
Pomógł: 5

Dziś odpalam sobie eclips2020 idee i nagle nie wiem skąd pojawił się jakiś dziwny problem hmm
nic nie kombinowałem i nie wiem dlaczego nie mogę zmienić żadnego procesora ?
SYSTEM NA KTÓRYM PRACUJĘ TO WINDOWS 10 !!!
Coś nie tak z toolchainem?
Obrazek

_________________
Ucz się ucz ,nauka to potęgi klucz...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 lis 2020, o 19:09 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 wrz 2015
Posty: 415
Lokalizacja: Zamość
Pomógł: 12

@RadekB86: Podmień na toolchain z Mkclipse, oraz pokaż zakładkę:
Preferences>AVR>Paths

//edit:
Antywirus nie zablokował?


Autor postu otrzymał pochwałę


Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 lis 2020, o 19:29 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2013
Posty: 314
Lokalizacja: Siedlce
Pomógł: 5

Obrazek

Już poprawiłem ścieżki do folderów tylko dlaczego to się zpierniczyło ktoś wie :)

Jeszcze zapytam co jest tym żółtym trójkątem?

_________________
Ucz się ucz ,nauka to potęgi klucz...



Ostatnio edytowano 18 lis 2020, o 19:33 przez RadekB86, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 lis 2020, o 19:32 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 wrz 2015
Posty: 415
Lokalizacja: Zamość
Pomógł: 12

Jak widzisz masz błąd z dostępem do toolchain. Ustaw odpowiednio ścieżki do niego, najlepiej kliknij na każdą nazwę i dać Rescan zobaczyć gdzie domyślnie był toolchain i tam przekopiować tego z mkclipse. Ewentualnie zgadajmy się, włączymy TeamViewer i pomogę ogarnąć



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 lis 2020, o 20:31 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2013
Posty: 314
Lokalizacja: Siedlce
Pomógł: 5

Jeszcze zapytam przy okazji dlaczego tak się dzieje że wszystko się dobrze kompiluje a podkreśla mi na biało linijki
Obrazek

_________________
Ucz się ucz ,nauka to potęgi klucz...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 lis 2020, o 21:41 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2014
Posty: 337
Lokalizacja: Pruszków
Pomógł: 15

Spróbuj w projekcie zmienić rodzaj procka na jakikolwiek inny zrób Clean
i kompilację a następnie jeszcze raz zmień procka tym razem na właściwy i jeszcze raz Clean projektu.
Ja tak samo miałem ostatnio i to pomogło.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 lis 2020, o 22:30 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 26013
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 982

naprawa indeksów - temat wielokrotnie wałkowany, tak samo jak wałkowany temat - export/import i po problemie ;)

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO