Witam, pisze własnoręcznie bibliotekę do obsługi matrycy (32x8), w zasadzie mam w miare wszystko, jednakże zauważyłem dziwne zachowanie, mianowicie gdy wpisze dłuższy tekst który wykracza poza granicę matrycy, jest on wyświetlany spowrotem na poczatku i o jeden rząd niżej. Głupio trochę bo sam pisałem ten kod a nie wiem gdzie szukać tego, pomożecie?. Ogólnie chciałbym aby wpisać jakiś tekst i zwyczajnie on się przesuwał cały.

Co mam zrobione:
- ustawianie pojedynczego pixela,
- zapisywanie pojedynczego znaku,
- wyświetlanie stringa,
- funkcje wysyłające bufor (32x8) i rozdzielające go na wszystkie uklady MAX7219.
Zdaję sobie sprawę ze zapewne kod nie jest wogóle zoptymalizowany ale ważne ze udaje mi się to pisać samemu

Mam wpisane słowo "Abecd" i jak widać jest kawałek "d" a reszta znowu jest na początku i o jeden rząd niżej.
Jak rozwiązać wyświetlanie dłuższych zdań? , stworzyć większą tablicę czy jak? jakieś porady?
Główny program:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Funkcje:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.