Zmieniłem koncepcję programu ponieważ mój biedny Attmega32 chyba nie da rady chyba ??? nie wiem w tym momencie czy na pewno chociaż koledzy już wspominali , że za wolny procesor
napotkałem na inne problemy zwłoki czasowej reakcji na przerwanie a ja muszę mieć czas w tym krótkim momencie nie wykonam tego, mam pozajmowanie inne przerwania , które zakłucają
przerwanie ICP. Impulsy są za krótkie .
Stworzyłem impulsy za pomocą układu CD1493 i otrzymałem zakładane zadanie , ale już to mnie satysfakcjonuje bo chciałem to zrobić to na AVR
i teraz dalsze problemy
stworzyłem instrukcję :
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
------------------------ [ Dodano po: 11 minutach ]wszystko bardzo fajnie zmienne przyjmują stany o lub 1 w zależności od CLK i DD i nawet pętla nadąża, na analizatorze widzę jest ok
ale jak włączam wyświetlanie na LCD to staje się kicha impulsy zanikają
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
zmienna T zmienia się stabilnie i jest ok w analizatorze widzę impulsy , a jak zainicjalizuję LCD to QURCZE jest kicha :
------------------------ [ Dodano po: 33 minutach ]Dlaczego włączenie LCD tak blokuje mi impulsy nie rozumem tego oczywiście LCD to biblioteka Mirka, ale czy to zajmuje aż tak wymaganego czasu?????