Panowie i Panie.
Zaraz chyba oszaleje. Muszę zaprojektować urządzenie PoE z izolacją.
Już od kilku dni studiuję noty producentów i mam kompletny mętlik w głowie.
Wiem, że jest kilka popularnych układów i wszystkie mają stosowne dokumentacje ale im więcej się je studiuje tym mniej pewności siebie.
Już prawie zdecydowany byłem na układ SI3402 ze względu na niewielką ilość elementów zewnętrznych. Jednak jak poszukałem dostępności tego układu to wygląda na to, że mało kto już je posiada na stanie a ci co mają, to mają ich niewielkie ilości. Chciałbym użyć układ, który jest sprawdzony i wiadomo, że jest niezawodny. Rozważałem też TPS2375 ale ten znów wymaga wielu elementów zewnętrznych. Jeżeli jednak TPS to który. TPS2374, TPS23753, TPS23754 czy może TPS23753? A może NCP1081/82 lub LM5070 a może jeszcze coś innego?
Zależy mi na tym aby układ: - był niezawodny - razem z komponentami zewnętrznymi zajmował jak najmniej miejsca na płytce - generował jak najmniej zakłóceń (urządzenie będzie poddane testom w celach certyfikacji) - konieczna izolacja (zdaję sobie sprawę z konieczności zastosowania transformatora) - napięcie wyjściowe 12V - urządzenie ma być klasy 3 czyli mocy max 15W
Czy ma ktoś z Was doświadczenie w projektowaniu tego typu urządzeń i polecił by z własnego doświadczenia dobry PoE kontroler?
Z góry dziękuję
|