Witam,
Od dłuższego czasu nie mogę sobie poradzić z pewnym problemem, mianowicie:
Mam zbudowaną transmisję w oparciu o Rs485, zarządzaniem sieci zajmuję się PC który to dokładnie co 1s odpytuje procesor po czym oczekuje na jego odpowiedz, i wszytko byłoby ok gdyby nie to że podczas wysyłania zapytania procesor potrafi się zresetować, występuję to niezależnie, raz na jakiś czas, lub od razu po pierwszym wysłaniu zapytania przez PC. Zauważyłem że jeżeli PC zacznie wysyłać częściej zapytania to procesor zaczyna się szybciej resetować, lub i tutaj dziwna sprawa procesor wpada w dziwny stan i przez port w ciągu wysyła wszystkie (dosłownie wszystkie) informacje zawarte na wyświetlaczu LCD.
-Procesor to Atmega 644
-Używane biblioteki
*LCD---> Pana Mirka
*MK_USART---> Pana Mirka
-Winę aplikacji na PC wykluczamy sprawdzane przez PuTTY objaw ten sam
-Testowane różne prędkości oraz różne rozmiary buforów, bez zmian
-Schemat części Rs strony procesora
-Stroną PC zajmuję się ATB-USB-RS232
-Wybrane fragmenty kodów
*
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
*
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
*
język c
*
język c
*
język c
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i życzę Wesołych Świąt !