Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 21 paź 2018, o 14:27


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 maja 2018, o 19:39 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 15 kwi 2015
Posty: 2
Pomógł: 0

Mirku proszę wrzuć wsad aby można było sprawdzić działanie wyświetlacza, z góry dziękuję



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 31 maja 2018, o 22:24 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23585
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 888

jaki wsad?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 31 maja 2018, o 23:21 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 361
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

Proponuję zakup całej biblioteki. Posiadam takową i jestem zadowolony. Sporo w niej gotowych funkcji takich jak rysowanie lini, okręgów, zapalanie pikseli itp. Polecam :). Biblioteka jest w rozsądnej cenie, a działa idealnie z wyświetlaczem :)

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 1 cze 2018, o 16:46 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lut 2014
Posty: 180
Lokalizacja: Poznań
Pomógł: 11

Ja osobiście jeszcze nie posiadam powyższego wyświetlacza , chociaż mam już zakupioną bibliotekę to też bym reflektował na wsad.
Mirek w swoim poradniku wspomina w 15 minucie że udostępni wsad do omawianego poradnika na swoim blogu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 1 cze 2018, o 17:15 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 15 kwi 2015
Posty: 2
Pomógł: 0

RYSZARD M napisał(a):
Ja osobiście jeszcze nie posiadam powyższego wyświetlacza , chociaż mam już zakupioną bibliotekę to też bym reflektował na wsad.
Mirek w swoim poradniku wspomina w 15 minucie że udostępni wsad do omawianego poradnika na swoim blogu.


Dokładnie chodzi o obiecany wsad w poradniku, bibliotekę zakupiłem.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 2 cze 2018, o 08:23 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 361
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

Czy ktoś się spotkał z większym wyświeltaczem COG ze sterownikiem ST7565?

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 08:52 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 361
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

Wrzucam kod z poradnika COG. Kod jest przepisany z poradnika Pana Mirka, jednak od razu uprzedzam,że nie jest on identyczny. Ponieważ dodawałem tam swoje przemyślenia itp. Tak więc nie jest on idealny, jednak działa. Dla tych ,którzy chcą go przetestować z wyświetlaczem, to myślę, że będzie wystarczający. A bardziej doświadczonych proszę o wyjaśnienie kiedy powinienem używać funkcji
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

ponieważ z tym mam kłopot ;)

Biblioteki wzięte zostały w pięknej niebieskiej książeczki :)
A oto kod:
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.


Zamieściłem w kodzie migającą diodę. Czy możecie mi podpowiedzieć dlaczego ona nie miga co sekundę?

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 10:54 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23585
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 888

wojciechgorzolka napisał(a):
Zamieściłem w kodzie migającą diodę. Czy możecie mi podpowiedzieć dlaczego ona nie miga co sekundę?

co sekundę ? czy kolega nie widzi gdzie umieścił makro do migania diodą ? ;) co sekundę ? ... przeanalizuj swój kod i wyjaśnij dlaczego twierdzisz, że co sekundę - to łatwiej będzie cię naprowadzić - bo coś czuję, że kompletnie nie rozumiesz jeszcze zapisów z modulo % ... tym bardziej, że masz powielone te same warunki jak np:

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 11:27 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 361
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

ok, już wyjaśniam jak ja to rozumiem:
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

w pierwszej sekundzie sprawdzam ilość czujników.
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

w drugiej sekundzie robię coś...
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

w trzeciej sekundzie sprawdzam coś innego.
rozumiem to tak,że cyfry po " == " oznaczają kolejną sekundę .
Dlaczego Pan uważa,że dubluję warunki skoro każdy if kończy się w nawiasie kolejną cyfrą, podobnie jak w Pana poradniku. :)

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 11:31 
Offline
Tech-support
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 lis 2015
Posty: 1345
Lokalizacja: okolice Warszawa
Pomógł: 134

hejo,
wojciechgorzolka napisał(a):
Zamieściłem w kodzie migającą diodę. Czy możecie mi podpowiedzieć dlaczego ona nie miga co sekundę?

Wojtek, zerknij gdzie jest ...TOG, tak jak Mirek napisał.
Dla ułatwienia poprawiłem wcięcia w kodzie i usunąłem zdublowany kawałek.
starałem się jak najmniej zmieniać żebyś mógł się odnaleźć w kodzie. ;)
wojciechgorzolka napisał(a):
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

co do ...display, to na 99% jest to funkcja która z bufora przygotowywanego/zapisywanego w ram, wysyła do wyświetlacza to co programem tam umieściliśmy.
np : funkcjami st7565_puts....., st7565_str... jeżeli takie są, - zapisujemy tablicę/bufor w ram,
następnie gdy już wszystko jest przygotowane wysyłamy całość do wyświetlacza funkcją ...._display... ,
a teraz wypadałoby przed zapisaniem nowych danych( napisy, cyfry, liczby, znaczki krzaczki... ),
najpierw wyczyścić bufor z już wysłanych danych, żeby można było od nowa na czystym buforze je zapisywać.
i ponownie wysłać już zaktualizowane.
hmm.... mam nadzieję że nie pomieszałem zbyt mocno. :roll: :)

------------------------ [ Dodano po: 6 minutach ]

gdzie jest dubel? _kod_png_ o.. proszę. ;)



Ostatnio edytowano 3 cze 2018, o 12:32 przez Daro69, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 11:56 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23585
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 888

Daro69 sporo już wyjaśnił ...

a ja dodam tzn dopytam:
wojciechgorzolka napisał(a):
w pierwszej sekundzie sprawdzam ilość czujników.

Skoro więc dla ciebie

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.


oznacza pierwszą sekundę ... to co oznacza ten IF()

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.


?

A teraz naprowadzając ... załóżmy że już dojdziesz o co chodzi z tym "co pierwszą sekundę.." , "co drugą... " , "co trzecią ..."

to zwróć uwagę na zdublowane wpisy które Daro69 pokazał ci na obrazku ...

no i zrozum, że "co którąś sekundę" .... nie oznacza przecież "co sekundę" zgadza się ? ... przecież sam napisałeś chyba sobie komentarz w tej linii

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.


i zwróć uwagę .... CO DOPISAŁ ... Daro69 w twoim kodzie - bo bez tego - to niestety on w ogóle nie działa poprawnie - bez tej jednej dopisanej linijki - jest po prostu MAKABRA w kodzie

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

ooops Daro69 chyba usunął swój rysunek z dublami ;)

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 12:01 
Offline
Tech-support
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 lis 2015
Posty: 1345
Lokalizacja: okolice Warszawa
Pomógł: 134

mirekk36 napisał(a):
ooops Daro69 chyba usunął swój rysunek z dublami

nie, nie... spoko.
zmniejszyłem żeby nie świeciło po oczach bez otwierania linku. ;)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 12:06 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 361
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

if( (sekundy%3)==0 ) to wyrażenie dla mnie oznacza pierwszą sekundę
if( (sekundy%3)==1 ) to drugą
if( (sekundy%3)==2 ) to trzecią

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 12:07 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23585
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 888

Daro69 napisał(a):
mirekk36 napisał(a):
ooops Daro69 chyba usunął swój rysunek z dublami

nie, nie... spoko.
zmniejszyłem żeby nie świeciło po oczach bez otwierania linku. ;)


nie - zniknął ;) ja go nie widzę

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

wojciechgorzolka napisał(a):
if( (sekundy%3)==0 ) to wyrażenie dla mnie oznacza pierwszą sekundę
if( (sekundy%3)==1 ) to drugą
if( (sekundy%3)==2 ) to trzecią


a no to dobrze - czyli rozumiesz jak to działa ? W ciągu trzech sekund każdy WARUNEK wykona się TYLKO raz - czyli gdybyś dał w jednym z nich zmianę stanu diody to co ile będzie migać ? co sekundę ???? no przecież nie - będzie migać co 3 sekundy

ale ... NAJPIERW zobacz jakiej linii zapomniałeś dodać - przeanalizuj końcówkę kodu od Daro69

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 12:19 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 361
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

Panie Mirku chodzi Panu o tą linijkę z końcówki kodo Darka?
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 12:23 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 mar 2014
Posty: 1417
Pomógł: 158

mirekk36 napisał(a):
nie - zniknął ja go nie widzę
Ukrył go pod zwykłym linkiem ;)
Daro69 napisał(a):
gdzie jest dubel? _kod_png_ o.. proszę. ;)


--
Pozdrawiam,
Robert



Ostatnio edytowano 3 cze 2018, o 12:25 przez rskup, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 12:24 
Offline
Tech-support
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 lis 2015
Posty: 1345
Lokalizacja: okolice Warszawa
Pomógł: 134

Raczej chodzi o kasowanie flagi sek. tej od głównego IFA. ;)

Wysłane z mojego Lenovo K33a42 przy użyciu Tapatalka



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 12:35 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 361
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

jeśli skasuję tą flagę, to nic się na wyświetlaczu nie wyświetla. A jeśli ją nie skasuję to wszystko działa poprawnie.

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 13:02 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23585
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 888

wojciechgorzolka napisał(a):
jeśli skasuję tą flagę, to nic się na wyświetlaczu nie wyświetla. A jeśli ją nie skasuję to wszystko działa poprawnie.

To nie jest sposób na programowanie - żeby robić coś co się dzieje ale nie rozumieć do końca co się robi

wiesz po co jest s1_flag ? Toż dzięki temu masz w pętli głównej akcję co sekundę - a jeśli nie skasujesz tej flagi po wykonaniu czynności w tym głównym IF() to robisz masakrę amerykańską piłą tarczową - czyli w zasadzie tak jakby tego IF'a nie było czy nie widzisz tego?

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.



w ramach tej akcji dzielisz sobie za pomocą modulo czas na odcinki sekundowe w ramach 3 sekund ....na potrzeby czujników temperatury to JEDNO a całkiem inna rzecz to wyświetlanie ...

toż wyświetlanie może wyglądać tak:


Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 13:24 
Offline
Tech-support
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 lis 2015
Posty: 1345
Lokalizacja: okolice Warszawa
Pomógł: 134

Wojtek,
pomijając jeszcze zdublowaną preinkrementację "++sekundy" zarówno w pętli jak i w przerwaniu.
to ile oczekujesz wartości sekund, skoro w przerwaniu ograniczasz je do 59, a w pętli głównej do ??? "if(++sekundy>3)".
przypomnę że dla

sek=0 -> reszta z dzielenia przez 3 to 0,
sek=1 -> reszta z dzielenia przez 3 to 1,
sek=2 -> reszta z dzielenia przez 3 to 2,

sek=3 -> reszta z dzielenia przez 3 to 0,
sek=4 -> reszta z dzielenia przez 3 to 1,
...

jak rozumować zamierzenia, ? :)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 cze 2018, o 13:36 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 361
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

Znów jestem trochę mądrzejszy. już rozumiem jakie zadanie spełnia
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
.
Modulo też już rozumiem po części, ale muszę to jeszcze poćwiczyć w praktyce.

Bardzo Wam dziękuję za pomoc i poświęcony czas.
To jest najlepsze forum pod słońcem :):)

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 cze 2018, o 02:55 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 597
Pomógł: 23

Pamiętaj żeby nie używać modulo w przerwaniu, zwłaszcza przy dużych liczbach.

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 cze 2018, o 20:28 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 361
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

Kolejna rzecz, którą zrozumiałem z kodu. Teraz mogę sobie robić kontrolki na cogu, w zależności od temperatury. Dzięki Daro69 :)
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 cze 2018, o 20:59 
Offline
Tech-support
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 lis 2015
Posty: 1345
Lokalizacja: okolice Warszawa
Pomógł: 134

Hmm.
:) a proszę. :)
nie pomijaj czasem kasowania flag w kodzie,
skoro od nich uzależniasz wykonywanie działań. :)
zaifowany kod wykona się wtedy tylko jeden raz. ;)

Wysłane z mojego Lenovo K33a42 przy użyciu Tapatalka



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 cze 2018, o 21:03 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 361
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

kasowanie flagi mam na końcu. Nie widać tego fragmentu na podanym przykładzie.

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 cze 2018, o 15:58 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lut 2014
Posty: 180
Lokalizacja: Poznań
Pomógł: 11

Mirku , czy będzie rozwinięcie tematu tego wyświetlacza o panel dotykowy ?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 cze 2018, o 18:47 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23585
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 888

mam nadzieję, że tak ale ostatnio okazało się, że nie mogę znaleźć do niego paneli dotykowych - tzn już zgłupiałem bo nie wiem czy ja je w ogóle kupiłem czy nie ;) ... Ale jeśli mam to postaram się zrobić - tylko ten czas

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 cze 2018, o 08:11 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lut 2014
Posty: 180
Lokalizacja: Poznań
Pomógł: 11

przydało by się aby doszło to do skutku. Jedno pytanie czy będzie to w oparciu o schemat STMPE 811 i bibliotekę z Greenbooka .



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 cze 2018, o 11:12 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23585
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 888

RYSZARD M napisał(a):
Jedno pytanie czy będzie to w oparciu o schemat STMPE 811 i bibliotekę z Greenbooka

Myślę, że spokojnie można byłoby na STMPE811 to zrobić - ale zobaczymy

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 9 lip 2018, o 12:01 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 361
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

ja też czekam na dotyk do tego wyświetlacza :)

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO