Witam
Mam pytanie związane z uruchomieniem PWM w mikrokontrolerze ATTINY26.
Zgodnie z dokumentacją tryb generowania sygnału PWM można uzyskać za pośrednictwem Timer/Counter1. I tak też robię ustawiając bit PWM1A (chcę generować przebieg na wyjściu OC1A (PB0)). Timer1 jest ustawiony w trybie synchronicznym czyli nie ustawiam bitu PCKE w rejestrze PLLCSR (jest wyzerowany).
Następnie ustawiam w rejestrze TCCR1A bity COM1A i COM1B zgodnie z tabelą

Aby uruchomić ostatni tryb z tej tabeli.
I teraz za pomocą bitów CS13, CS12, CS11, CS10 ustawiam dzielnik dla Timer/Counter1. Chcę uzyskać częstotliwość ok. 1,5kHz. To zgodnie z tabelą 34 na str. 72 w nocie ustawiam preskaler na 1024:
TCCR1B |= (1<<CS13) | (1<<CS11) | | (1<<CS10)
Przy takim ustawieniu bitów preskalera i częstotliwości kwarcu 8MHz licznik Timer1 jest taktowany z częstotliwością 7812,5Hz. Zgodnie ze wzorem:
Fpwm = ftck1/(OCRC1 + 1)
Zapisuję do OCR1C wartość 4 i wtedy powinienem uzyskać częstotliwość Fpwm = 1562,5Hz.
Z opisu wynika, że zawartość licznika Timer1 jest porównywana z wartością w rejestrze OCR1C i wyjście OC1A jest ustawiane w stan wysoki, gdy OCR1C = TCNT1, a ustawiane w stan niski gdy TCNT1 = 0.
Włączam zezwolenie na przerwanie od Timer1:
TIMSK |= (1<<OCIE1A);
Kod programu:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Niestety w ten sposób to nie działa

Proszę o podpowiedz co robię zle?
W BlueBook'u jest opisane dla ATMEGA32, ale mam potrzebę uruchomienia PWM sprzętowych na ATTINY26 i lipa.
I jeszcze jedno pytanie, dlaczego w Eclipse nie rozpoznaje mi niektórych rejestrów, np. OCR1C, TCCR1B? Jak wciskam Ctrl i klikam myszką np. na rejestr TCCR1B to otwiera mi się plik nagłówkowy dla ATMEGA16. We właściwościach projektu jest ustawiony ATTINY26. Kompilacja przebiega pomyślnie.