Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 16 gru 2019, o 05:28


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 lis 2017, o 13:36 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 724
Pomógł: 31

To wszystko działało wcześniej? Wyłożył się dopiero jak przeniosłeś jedną funkcje?

Wysłane ze srajfona

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lis 2017, o 13:48 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2013
Posty: 435
Lokalizacja: Rybnik
Pomógł: 6

Dokładnie tak, wcześniej działało wszystko. Przy przeniesieniu funkcji "Public Sub ast_NewText( Text As String )" która jest powiązana z class'a AsyncStreamsText. Pobrałem ją z poradników Mirka o terminalu BT

AsyncStreamText:

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lis 2017, o 14:02 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 724
Pomógł: 31

A zrobiłeś clean projektu? To jest chyba w narzędziach.

Wysłane ze srajfona

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lis 2017, o 14:35 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2013
Posty: 435
Lokalizacja: Rybnik
Pomógł: 6

Tak zrobiłem, ale nadal nic..



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lis 2017, o 14:44 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 724
Pomógł: 31

To jest chyba zdarzenie od asynchstream, sprawdź tam czy jest ok. Jak wrócę to rzucę okiem czy w ogóle da się to przenieść

Wysłane ze srajfona

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lis 2017, o 14:50 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2013
Posty: 435
Lokalizacja: Rybnik
Pomógł: 6

Tak to jest zdarzenie od async stream no właśnie tam mi program się zatrzymuje. MI GŁÓWNIE chodzi o odczytanie odebranych wartości na drugim layoucie a inaczej chyba tego się nie da zrobić.. (jeśli jestem na drugiej warstwie to widzę zmieniające się wartości.)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lis 2017, o 15:11 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 724
Pomógł: 31

Wróć jak było i skopiuj to zdarzenie do drugiego activity. Wtedy powinno działać jak należy.

Wysłane ze srajfona

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lis 2017, o 20:24 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2013
Posty: 435
Lokalizacja: Rybnik
Pomógł: 6

Hej,

Powróciłem do poprzedniego stanu. Funkcję odbiorczą dałem do Layout1 i skopiowałem również te zdarzenie do drugiego. Program się kompiluje. Ale po prostu tak jakby "olewa" tą funkcję nie wykonuje się.

Kurczę wszystko bym miał gotowe.. i skończoną aplikację.. przekazanie tej wartości do labela znajdującego się w drugim Layout'cie to nie problem. Tylko ona zostaje zaktualizowana raz (po wejściu do layoutu.) Nie zmienia swojej wartości w trakcie kiedy w nim jestem.

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lis 2017, o 22:08 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 724
Pomógł: 31

Wrzuć cały jeszcze raz kod, to rzucę okiem, może jest jakiś malutki babolik.

Wysłane ze srajfona

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 13 lis 2017, o 04:30 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 724
Pomógł: 31

Już widzę, że to nie jest takie proste jak się wydaje.
Trzeba spróbować stworzyć nową instancję klasy z własnymi eventami, bo zamieszanie funkcjami między modułami powoduje tylko bałagan, a i tak niewiele daje, bo się rozłącza i głupieje.
Ale to już w ciągu dnia ;)

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 13 lis 2017, o 04:34 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2013
Posty: 435
Lokalizacja: Rybnik
Pomógł: 6

Byłbym bardzo wdzięczny, gdybyś do tego zerknal :))



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 13 lis 2017, o 04:45 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 724
Pomógł: 31

Zrobi się, najważniejsze że wykombinowałem jak zasymulować sobie procka :)

Wysłane ze srajfona

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 lis 2017, o 11:03 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 724
Pomógł: 31

Powinno działać zgodnie z założeniami.
Jakby coś, to krzycz bardzo głośno, bo jestem trochę przygłuchy(zwłaszcza na narzekania).


Autor postu otrzymał pochwałę

Załączniki:

Aby zobaczyć załączniki musisz się zalogować. Tylko zalogowani użytkownicy mogą oglądać i pobierać załączniki.

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 lis 2017, o 16:09 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2013
Posty: 435
Lokalizacja: Rybnik
Pomógł: 6

Nie wiem jak mogę CI się odwdzięczyć... kawał dobrej roboty ! :)
Sam bym sobie z tym nie poradził. Jestem Ci naprawdę wdzięczny :)
Dziękuję



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 lis 2017, o 17:33 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 724
Pomógł: 31

E tam, tylko parę linijek do pisanych albo zmienionych. Robota na 5 minut dla zawodowca, albo 5 dni dla kogoś kto zaczyna się tym bawić. Najwięcej czasu zajęło znalezienie apki na telefon która potrafi pracować w trybie SPP :) Mam nadzieje że nie zrobisz sobie krzywdy czytając powiadomienia, hihi ;)

Wysłane ze srajfona

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO