Za niedługo zacznę już rwać włosy z głowy co ja robię nie tak? Próbuję nawiązać komunikację z AT42QT1070 a ten jak na złość nie odpowiada.
viewtopic.php?p=134230#p134230 ten post powinien rozwiązać wszelkie moje wątpliwości, jednak tak nie jest. Komunikację nawiązuję z atmegi bez sprzętowego i2c. Taktuję 8MHz. Biblioteka I2C z Bluebooka. Zgodnie z przytoczonym postem zmodyfikowałem funkcję odpytującą:(myślę, że taki mały fragment nie naruszył regulaminu)
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Oczywiście porty i piny zmodyfikowane w i2c_soft_cfg.h
Main wygląda u mnie tak(okroiłem go pokazałem tylko co od i2c):
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
W terminalu dostaję ciągle 0xFF więc coś nie działa. Ten _delay to wiem, że paskudny ale to tak dla testów (jak odpowie to oczywiste, że przerobię na timery).
Czy ten reset co opisywany był w przytoczonym wątku jest wymagany, bo go w cale nie używam, zasilanie startuję na raz dla atmegi i układu. Change mam podłączony do atmegi ale na tą chwilę nie używam. Niepewne połączenia można wykluczyć, bo wszystko elegancko polutowane. I na koniec jeszcze schemat.