Nie o to chodzi ...
chodzi o to, że budował na bazie , poprawił to czy siamto ,
dobte omówił i opisał ,... ale wzorowana jest na w/w ... a nie jego konstrukcja
autorska ....
dlatego mówię żadna ameryka ... kolejne wykonanie starej delty
na DIY tez można osiągnąć rezultaty niesamowite ale trzeba wprowadzić poprawki
bo jakość jest jaka jest elementy do jej budowy nie są 1 jakości wiec z czasem będzie taka sama
ja DIY które kupił i narzekał ....
ja mam K8200 z ale tanio bo kupił łoś poskładał i nie potrafił sobie poradzić
mi pasowała rama bo sztywniejsza od starej prusy , zmieniłem extruder na 2 głowicowy
zastosowałem lepsze łożyska lepszy hotbed , dodatkowo usztywniłem i zmieniłem elektronikę
z ArduinoMega na lepszą ... jak też i lepsze silniki o większej mocy i dokładniejszych krokach
i co .. w sumie po zakupie rozebrałem wywaliłem 90% elementów i resztę dorobiłem i zwymieniłem
co nie znaczy że to moja konstrukcja drukarka jak każda inna ale lepsza od tego co jest w zestawach
na taniocha markt ....
Stać cie na przerabianie syrenki na bentleja twoja sprawa -- choć szkoda mi cię teraz bo bentlejem może jeździć
obecnie byle kto ... a syrenką ??
i sentyment i wartość coraz większa
(bez urazy)
dlatego nie kąsaj po łydkach przyjacielu a zwolnij zastanów się chwilę...
a teraz to ta scena gdzie w następnym poście zacznie się kolega pienić i linczować suna ---
mam nadzieję ze masz jakieś wsparcie
-- 6 minutach --
Wirnick napisał(a):
Delta dla Suna to mało. Dla Niego najlepsza jest liniowość. Mogę się mylić
mylisz się ale FDM jakbyś nie zbudował zawsze będzie trącic myszką czy na linka czy to delta ...
mam jakość dobra , ale rewelacji nie ma dupy nie urywa podobnie jak wydruki z tej rzeczonej delty
trwałość jest jaka jest wydruków .... owszem wygładzałem wydruki w kąpielach acetonu
i takie tam ... niemniej puki co ta technologia to zabawka
pozwala na to czy siamto w moich rękach , a nie drukowanie kolejnej głowy jody
i nieprzydatnych bzdetów przez kilkanaście godzin
a do zastosowań .... i tak musze zamawiać elementy wykonane na wtryskarkach czy ciśnieniowo
bo ani PLA ani ABS , nylon itd .. nie są trwałe niestety w wielu przypadkach ...
i ta technologia dalej jest zbyt powolna i energożerna ...