Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

KURS HOME ASSISTANT

Chcesz zautomatyzować swój dom bez skomplikowanego kodowania?
Zastanawiasz się nad wyborem sprzętu, oprogramowania i aplikacji?
Od czego zacząć przygodę z HA? Co będzie najlepsze na start?

Nasz kurs Home Assistant nauczy Cię krok po kroku, jak łatwo zautomatyzować swój dom i oszczędzić na rachunkach za prąd i ogrzewanie. Bez chmur, bez zbędnych abonamentów. Twoja przygoda z Home Assistant zaczyna się tutaj!

↓↓↓

Szanujemy Twoją prywatność. Możesz wypisać się w dowolnym momencie.

Teraz jest 16 cze 2025, o 11:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
    PostNapisane: 15 lut 2017, o 22:13 
    Użytkownik

Witajcie,
    Ponieważ odpowiedź na akcję Patronite jest lekko mówiąc „słabiutka” postanowiłem w jakiś sposób ruszyć szanowne towarzystwo :roll:
    Na czym polega mój pomysł i dlaczego dałem ogłoszenie oddam???

Otóż każdy z nas ma w swoich szpargałach rzeczy/podzespoły/moduły których już nie potrzebuje. Ja już kilkukrotnie na forum rozdawałem kolegom jakieś tam drobne podzespoły, moduły. Tak jest też i tym razem – znalazłem przy okazji malutkich porządków troszkę sprzętu – który może przydać się innym kolegom lub tym którzy akurat coś konstruują i takie „coś” im się przyda. Oczywiście – jest to pełnowartościowy sprzęt, sprawdzony! I moja idea jest taka – oddam (tym razem za pieniądze :shock: ) to osobie, która zaproponuje najwięcej zapłacić za dany zestaw.
    Wszystkie pieniądze, które w ten sposób pozyskam – zasilą akcję Patronite Mirka – NA WSPARCIE JEGO PRACY!

Tak więc, do zaoferowania mam cztery zestawy:

Zestaw1: Nowy multimetr UT33D z gumową osłoną, płytka stykowa, zestaw wkrętaków precyzyjnych, odsysacz cyny (użyty 2 razy), kalafonia, koszyk baterii 4xAA

Obrazek

Zestaw2: Nowy multimetr UT33D z gumową osłoną, płytka stykowa, zestaw wkrętaków precyzyjnych, odsysacz cyny (użyty 2 razy), kalafonia, koszyk baterii 4xAA

Obrazek

Zestaw3:
    LCD 4x20 BIGLCD! Zgodny ze sterownikiem HD44780, bez podświetlenia. Wyświetlacz jest naprawdę wielki – dla porównania na zdjęciu standardowy lcd16x2. Dane techniczne można przeczytać tutaj:
    http://www.qscomp.cz/Pdf/BT_42008_dm.pdf
    LCD nowy, z folią na wyświetlaczu, sprawdzony. UWAGA – ten LCD wymaga podania -5V na potencjometr regulacji kontrastu! Oprócz tego – takiego LCD nigdzie już nie kupicie ;)

Obrazek

Zestaw4:
    45 nowych wyświetlaczy 7-segmentowych, oznaczenie: AS-08012BS-B. Krótkie dane:
    Wyświetlacz LED 20,40mm (0,80") pojedynczy, wspólna anoda, czerwony (640nm), 6mcd/segment(10mA) .DWIE KROPKI.

Obrazek

Propozycji cenowych oczekuję TYLKO na PW i tylko do 18 lutego!
    Po tym terminie dokonamy ewentualnego transferu :)

Mam nadzieję, że inni koledzy pójdą moimi śladami i chociaż w ten skromny sposób będziemy mogli wspomóc ciężką pracę Mirka!
    PAMIĘTAJCIE - Każdy z nas ma w swoich szufladach niepotrzebne rzeczy, które dla innych mogą okazać się skarbami!

cytowanie selektywne  Cytuj  
    PostNapisane: 22 lut 2017, o 12:09 
    Użytkownik

Z okazji skorzystał jeden użytkownik - Andrzej i kupił zestaw nr3 za kwotę, którą sam zaproponował.
    Nie wiem czemu nikt więcej nie był zainteresowany tak naprawdę wsparciem Mirka, bo przecież o to tylko chodziło...

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1