Witam
Zacznę od sedna problemu oto szkic mojego programu do sterowania efektami magic led za pomocą pilota z protokołem NEC.
main.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
funkcje.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Biblioteka do obsługi IR zaczerpnięta z tego postu
http://forum.atnel.pl/topic16189.html?hilit=nec za którą dziękuje koledze Jatsekku.Problem jest następujący że funkcja realizująca efekt magic ledów rozwala odbiór kodów z pilota.Objawia się to tym że na wyświetlaczu bardzo ciężko dokonać zmiany zmiennej tryb reakcja na naciśniecie przycisku jest bardzo opóźniona i losowa.Samo wysyłanie do taśmy informacji przebiega poprawnie jeśli uda się uruchomić odpowiedni tryb zmian magic leda.Natomiast
Jeśli w funkcji realizującej tryb zmian nie dokonam zablokowania przerwania przed wysłaniem do paska danych
język c
wówczas odbieranie danych z pilota działa super bez problemu(widzę to na lcd) .Samo wysyłanie danych do paska ledów nie działa już prawidłowo losowo zdarzają się rozbłyski różnych diod.Jest problem również z przerwaniem obecnie działającego efektu i przejście do innego.Wydaje mi się że jest to problem przerwań lecz nie mogę tego rozgryźć.
Proszę o pomoc