squelch napisał(a):
Wiem że dla wielu wyjadaczy z tego forum moje pytania mogą wydać się głupie
Przykro mi to powiedzieć ale ja powiem tak - głupie to jest to co właśnie tu napisałeś ...
Ty myślisz, że co ? że po pierwsze - WSZYSCY na forum nie robią NIC innego tylko siedzą w RFM12
po DRUGIE - że każdy kto nawet kiedyś się tym zajmował to na pamięć zna kod z GB
po trzecie - że każdy zna na pamięć notę PDF tego modułu która jest tak zakręcona jak skwarki z boczku na wykałaczce, i jak ty zapytasz o
number=rf12_trans(0xB000)&0x00FF
to nagle wszyscy się rzucą do not PDF żeby znowu to studiować itp ? ....
po czwarte moduły te już DAWNO DAWNO zostały wycofane z produkcji i sprzedaży i dzisiaj się nikt nimi zwykle już nie zajmuje
po piąte kody z GB działają od kopa - mówię to na podstawie postów które były na tym forum kilka lat temu gdy ukazała się zielona książka (ale to był panie 2012 rok!)
Ja sam jak napiszę już biblioteki do książki to myślisz że pamiętam każdy znak i każdą linię kodu nawet sprzed wielu lat ? nawet jeśli w ogóle na co dzień nie korzystam z bibliotek ? i nie ważne już czy to do RFM12 czy do czegokolwiek innego ?
Czy wydaje ci się , że na tym forum 99% ludzi na co dzień zajmuje się RFM12 ? i MISI tobie od razu odpowiedzieć - nawet jak nic nie wie ?
------------------------------------
Gdy ja zadaję jakieś pytanie na jakimś forum - to zwykle czekam grzecznie aż ktoś odpowie - a jak nie odpowiada to ZAWSZE wiem że:
1. albo źle i mało precyzyjnie zadałem pytanie i ew próbuję podać więcej swoich przemyśleń i szczegółów
2. albo uznaję, że akurat nie ma ludzi albo nie zaglądają teraz ci którzy tym się zajmują teraz nie są na forum czy coś
Weź więc te rzeczy WSZYSTKIE pod uwagę - .... dla nikogo pytania nie są głupie ... tylko ty nie dopuszczasz do siebie tego że ktoś może po prostu nie wiedzieć czegoś akurat na ten temat
www.youtube.com/mirekk36 ]