Pablo120488 napisał(a):
testowałem na innym procku i też cisza więc gdzieś dałem ciała.
No to ja ci powiem gdzie dałeś ciała

....
Masz Bluebooka jak widzę, więc najbardziej dałeś ciała, że NAWET nie zajrzałeś do tej książki gdzie piszę krok po NAJMNIEJSZYM kroczku

co i jak robić aby przetestować czy działa komunikacja UART ... nie ma siły, na tych przykładach udało się to już czy tego chcesz czy nie tysiącom (tak tak tysiącom) czytelników ... a ty ....
a ty opisujesz tu rejestry, SPI, EEPROM i Bluetooth - no WSZYSTKO - milion grzybów w jeden barszcz i nie działa .... i bardzo dobrze
teraz masz czas żeby się nauczyć
1. Jak szukać błędów w programie (na pewno nie tak że napiszesz 10000 linii kodu po czym gdy nie działa to będziesz się patrzył w ten kod i nic nie widział) nie tędy droga
2. dzielić program i problem na mniejsze kawałki żeby testować po połowie
3. sprawdzać samo działanie UART'a
no nie na darmo się zapytałem czy ty w ogóle testowałeś to w podstawowy sposób na innym procku na pierwszym (jednym) uarcie i widzisz jak cię wyczułem

ale przynajmniej dobrze że już chociaż do takiego wniosku doszedłeś gdzie dałeś przede wszystkim ciała
Teraz zajrzyj do książki bo mówię ci - TAM MASZ 100% tową odpowiedź na swoje pytanie i swój problem
tylko wywal na bok te wszystkie swoje SPI, rejestry i blututy ..... zobacz w książce co trza zrobić

a sam się uśmiejesz na końcu
"o Boże jakie to było proste! co ja wyprawiałem"

mówię ci
------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]Pablo120488 napisał(a):
Proszę o wyrozumiałość
No dlatego właśnie wyjaśniam - jak robić to "od przodu" bo sam przyznasz chyba, że zabrałeś się za to "od tyłu" i dlatego dalej ani rusz
Zobaczysz wtedy że Bluebook się przydaje i warto do niego zaglądać
Ja sam to robię - bo nieraz i mnie rutyna zgubi i o czymś zapomnę - to sięgam do niego .... wbrew pozorom pisałem go również dla siebie

bo nie mam tak rozbudowanej pamięci RAM w głowie

żeby wszystko pomieściła

www.youtube.com/mirekk36 ]