Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 8 lis 2024, o 17:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 paź 2016, o 06:56 
Nowy

Witam Za zgodą podaję link do ciekawych projektów z zastosowaniem wyświetlacza TM1638:
https://translate.googleusercontent.com ... TKpv-XoqjA
http://ywd.pl/projekty/dds-ad9850-i-arduino-wysw-led/

" brainy-bits arduino-countdown-timer "
Tu powyżej podałem nazwę do wugoglowania, ( bo {Jaglarz} uznał podanie linku oraz obrazków za reklamowanie, chociaż nie wiem czego, i usunął cały temat.)
I teraz opiszę to coś chciał bym połączyć do Arduino i wyświetlacza TM1638 o nazwie " enkoder inkrementalny "
(to też do wyguglowania, jw ) i zastosować jako licznik do przodu i wstecz a wyświetlacz stosować jako podgląd odległości. Wyglądać to ma tak, że na enkoder założę koło paskowe takie jak jest na karetkach w drukarce, a poruszając liniałem który wmontuję zamiast karetki będę mógł obserwować na wyświetlaczu w jakiej odległości od lewego skrajnego położenia ten liniał się znajduje.
I teraz zasadnicza prośba do tych co są nieco bardziej ogarnięci ode mnie w programowaniu do arduino, potrzebny mi jest konkretny szkic dla, do Arduino i wyświetlacza TM1638 i enkoder inkrementalnego który zadziała jak powyższy opis.

Czy ma ktoś pomysł na szkic do wgrania na Arduino?

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1