Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 18 paź 2019, o 13:01


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 sie 2016, o 12:39 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 paź 2012
Posty: 41
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 0

Witam,

Kupiłem tester elementów elektronicznych, taki jak na załączonym obrazku. Niestety po paru testach pojawiły się takie artefakty jak widać na załączonych obrazkach. Płytka polutowana jest prawidłowo.
ObrazekObrazek

Nie wiem czy to zło z atmegi idzie czy sterownik wyświetlacza padł!? Nie bardzo wiem z jakim sterownikiem jest ten wyświetlacz, więc nie wiem jaki podstawić żeby wykluczyć albo płytke albo wyśwetlacz.

Obrazek

Pozdrawiam Janusz



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 sie 2016, o 12:57 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 11 lut 2014
Posty: 1
Pomógł: 0

Zajrzyj do tego tematu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3162236.html

Pozdrawiam



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 sie 2016, o 12:58 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2013
Posty: 48
Lokalizacja: Gdańsk
Pomógł: 1

Witam
Może wystarczy zmienić bateryjkę, bo zasilanie jest chyba na granicy funkcjonowania.

_________________
----------



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 sie 2016, o 13:22 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 paź 2012
Posty: 41
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 0

stagem50 napisał(a):
Witam
Może wystarczy zmienić bateryjkę, bo zasilanie jest chyba na granicy funkcjonowania.


Nie nie to by było za proste :( bateryjke wymieniłem i jest to samo.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 sie 2016, o 14:27 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 mar 2015
Posty: 202
Pomógł: 15

Witam. Z tego co widzę nie masz Panie nawet padów pozalewanych cyną dobrze , wiedz postawię jednak na jakiś zimny lucik :)

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 sie 2016, o 14:28 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 cze 2014
Posty: 76
Pomógł: 10

A kwarc dobrze siedzi ?

_________________
:)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 sie 2016, o 18:59 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 paź 2012
Posty: 41
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 0

zimnych lutów nie ma, może tak widać na zdjęciu, ale pod lupą patrzyłem i na wszelki wypadek luty jeszcze raz przeleciałem+ hotairem wyświetlacz.

Kwarc podstawiałem na wszelki wypadek inny.

Jak się wejdzie w menu to tam dobrze wyświetla. Źle wyświetla niektóre cyfry, spacje, omegę i cały napis "testing..". Tak jak podał link janekj to wygląda że to coś źle jest z kodem. Kupiłem już nowe atmegi328 i spróbuje wgrać hex'a.

Tester ogólnie fajny. Jeszcze troche wody upłynie zanim będę sam w stanie taki zrobić, raczej dużo wody :). Ale pomysł takiego testera fajny.

Dzięki za pomoc!
Janusz



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 sie 2016, o 19:07 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 12 mar 2014
Posty: 266
Lokalizacja: Warszawa
Zbananowany użytkownik

Pomógł: 2

Wygląda to na jakiś niekontakt.

_________________
Wysłane z Nokii 3310



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO