Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 27 gru 2024, o 09:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 cze 2016, o 18:35 
Użytkownik

Józef zainstaluj SP1 jeśli nie masz, najnowszą wersje IE i ustaw tryb zgodności z 9.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 2 cze 2016, o 20:25 
Użytkownik

radex324 napisał(a):
Józef zainstaluj SP1 jeśli nie masz, najnowszą wersje IE i ustaw tryb zgodności z 9.

Mam zainstalowaną 9 wersję IE i tak ustawiony tryb zgodności i raz udało mi się odpalić filmy ale to tylko jednokrotnie.
Co to jest SP1?

PostNapisane: 2 cze 2016, o 20:28 
Użytkownik

Zainstaluj to http://www.dobreprogramy.pl/Windows-7-Service-Pack-1,Program,Windows,22012.html

PostNapisane: 2 cze 2016, o 20:43 
Moderator

matekogon napisał(a):
Mirku żeby mój mikroskopijny email nie dotarł z zakładkami ))) Chyba że chodziło o inną formę

Sorki ale nie wiem o jakim mailu mówisz ? nie dostałem od ciebie żadnego maila na avp@atnel.pl :( ... a napisane jest wyraźnie w programie aby na tego maila zgłaszać propozycje do opublikowania a nie na innego bo nie dam rady wyfiltrować o co chodzi ok?

PostNapisane: 3 cze 2016, o 00:17 
Moderator

UWAGA!

wystartowała najnowsza wersja 1.0.35

Niestety nastąpiły mocne zmiany w strukturze bazy danych a więc ZALECAM - skasować obecny plik bazy albo zachować go sobie na boku. Wcześniej ew zrobić sobie kopię zakładek do poradników atnelowskich ale .... uwaga filmy INNE (czyli wszystkie inne niż atnelowskie warto po prostu od nowa dodać programem AVP ponieważ po zassaniu zakładek ze starej wersji nie zaimportują się pola "TIMESTAMP" bo ich nie było w starszej wersji a teraz już takie pola się dodają automatycznie po dodaniu filmu do bazy za pomocą programu ....

co to daje ?

Otóż wspomaga to sortowanie filmów wg dat dodania ich na kanale.

Są dwa sposoby aby wspomóc sobie przeniesienie starszych filmów INNYCH niż atnelowskie, wystarczy skopiować ich linki i przepuścić przez maszynkę

"IMPORT z własnych linków" wtedy zostaną na nowo przemielone i wprowadzone już wraz z timestamp'em

drugi sposób dotyczy np całej listy filmów importowanych wcześniej z jakiegoś kanału - można zrobić to całkiem od nowa i też zostaną dodane pola "timestamp"

Dzięki temu bardzo fajnie jest zrobione sortowanie filmów - sami sprawdźcie ;)

a tak wygląda timestamp jak się wyedytuje film
Obrazek

------------------------ [ Dodano po: 11 minutach ]

aha, oczywiście zakładki które można pobrać z chmury ATNEL już zostały naprawione pod tym względem i zawierają timestamp'y dla każdego filmu

PostNapisane: 3 cze 2016, o 01:19 
Moderator

Ok jeszcze jedną fajną rzecz (mam nadzieję dodałem)

Teraz gdy np sobie ktoś pobierze wszystkie filmy z jakiegoś kanału youtube i ślicznie się one posortują w bazie (po dacie utworzenia na YT czyli po timestamp'ie) .... to .... Gdy za jakiś czas jeszcze raz sprawdzisz ten sam kanał a tam przybędzie chociaż jeden albo i więcej filmów to zostaną ładnie zaimportowane (różnicowo) tylko te nowe dodane ....

Ale jeśli sobie np przez przypadek skasujesz jakieś filmy z tego wcześniej pobranego kanału (przez przypadek załóżmy) ... to oczywiście później po IMPORCIE z tego kanału ładnie zaimportują się tylko te których brak u ciebie w bazie ;) i nadal będą ładnie posortowane wg dat dodawania na tym kanale X ;)

A więc działa to już dużo dużo lepiej ;) Jest to jakby opcja synchronizacji z takim kanałem ;) może nie auto-synchronizacji ale cóż to jest samemu zapuścić synchronizację ?

PostNapisane: 3 cze 2016, o 05:35 
Użytkownik

Zaraz zacznę testować :d

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041D przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 3 cze 2016, o 07:11 
Użytkownik

Rewelacyjne ulepszenia - testujemy :)

PostNapisane: 3 cze 2016, o 07:24 
Użytkownik

Jeśli coś by mogło usprawnić działanie to opcja edycji wszystkich zaznaczonych zakładek, teraz mozna tylko jedna mimo zaznaczenia.
Pozdrawiam :D

PostNapisane: 3 cze 2016, o 07:41 
Użytkownik

Edycja wszystkich zaznaczonych zakładek/filmów jak najbardziej wskazana - przydatne jeśli chcemy np. od razu dodać kilka filmów/zakładek do tej samej kategorii. Zauważyłem też że w chmurze nie można zaznaczyć więcej niż jednej pozycji. Na razie to nie problem ale jak kiedyś w chmurze będzie np. kilkanaście zakładek a ktoś nowy po pierwszym uruchomieniu programu chciałby zaimportować wszystko z chmury to na ten moment trzeba robić to pojedyńczo:)

PostNapisane: 3 cze 2016, o 09:06 
Użytkownik

A mi w najnowszej wersji 1.0.35 , na komputerze z Windowsem XP, wyskakuje taki błąd:
Obrazek
Poprzednie wersje działały super.
Pośpieszyłem się z tym postem. Oczywiście nie skasowałem plików w folderze AVPlayer_DATA. Teraz już wszystko pięknie śmiga.

Ostatnio edytowano 3 cze 2016, o 09:13 przez janusz17, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 cze 2016, o 09:09 
Użytkownik

U mnie dokładnie to samo co powyżej na Win10

PostNapisane: 3 cze 2016, o 10:01 
Moderator

janusz17 napisał(a):
A mi w najnowszej wersji 1.0.35 , na komputerze z Windowsem XP, wyskakuje taki błąd:

dario napisał(a):
U mnie dokładnie to samo co powyżej na Win10

panowie pisałem wyżej dokładnie: post161560.html#p161560

mirekk36 napisał(a):
Niestety nastąpiły mocne zmiany w strukturze bazy danych a więc ZALECAM - skasować obecny plik bazy

Obrazek
I utworzy się baza na nowo i błąd zniknie (to nie ma nic wspólnego z żadną wersją windows tylko z poważną zmianą w programie "1.0.35")

------------------------ [ Dodano po: 7 minutach ]

Maciek_L napisał(a):
Edycja wszystkich zaznaczonych zakładek/filmów jak najbardziej wskazana - przydatne jeśli chcemy np. od razu dodać kilka filmów/zakładek

Jak sobie wyobrażacie edycję wszystkich zaznaczonych filmów ;) co to oznacza ? ... nie ma takiego czegoś jak edycja wszystkich - edycja jest zawsze JEDNEGO

jeśli zaś chodzi o SZYBKIE dodanie wszystkich zaznaczonych do jakiejś kategorii to przecież macie taką opcję i pokazywałem ją w poradniku ;)

co to jest?
Obrazek

to na pewno nie jest edycja wszystkich - to jest dodanie wszystkim wybranej kategorii po lewej stronie. I ta opcja jest już od początku w programie.

------------------------ [ Dodano po: 11 minutach ]

Maciek_L napisał(a):
Zauważyłem też że w chmurze nie można zaznaczyć więcej niż jednej pozycji. Na razie to nie problem ale jak kiedyś w chmurze będzie np. kilkanaście zakładek a ktoś nowy po pierwszym uruchomieniu programu chciałby zaimportować wszystko z chmury to na ten moment trzeba robić to pojedyńczo:)

Posłuchaj - tu wg mnie MUSI być wybieranie pojedyncze - bo ja wolałbym wybierać po kolei to co chciałbym zaimportować i szczególnie w przyszłości gdy pojawi się tego dużo więcej - dlaczego ?

Dlatego że czasem mogą się niektóre kategorie czy zakładki nieco dublować. Tzn zakładki wprawdzie nie zdublują się jeśli mają taki sam czas w sekundach ale jeśli inna osoba założy zakładki np o sekundę wcześniejsze czy późniejsze albo jeszcze inne kategorie które mi się nie spodobają to ?

Ja wolę np swoją porządną bazę np na chwilę zmienić jej nazwę i żeby się założyła nowa i na tej nowej sprawdzić co tam leci z chmury i czy mi się to podoba - a jak tak - to przywracam moją pełną bazę i importuję ;)

no ale może w przyszłości coś się jeszcze tu zmieni

PostNapisane: 3 cze 2016, o 10:17 
Użytkownik

Rzeczywiście dodanie kilku filmów do tej samej kategorii przechodzi bez problemu :) Co natomiast jeśli chciałbym dodać kilka zakładek (z tego samego filmu) do tej samej kategorii ?

PostNapisane: 3 cze 2016, o 11:26 
Użytkownik

Mirek chodzi nam o zakładki a nie filmy, sorka że tak piszemy że nie da się zrozumieć :D

PostNapisane: 3 cze 2016, o 12:16 
Moderator

radex324 napisał(a):
Mirek chodzi nam o zakładki a nie filmy, sorka że tak piszemy że nie da się zrozumieć :D

Sorki to ja chyba źle zrozumiałem w nawale pytań ... ale rzeczywiście to muszę poprawić, czyli musi być to grupowe dodawanie kategorii do zakładek

da się zrobić ;)

PostNapisane: 3 cze 2016, o 12:35 
Użytkownik

Dziękujemy - miło jest mieć choć mały wkład w aktualizacje do tak istotnego programu :)

PostNapisane: 3 cze 2016, o 12:51 
Moderator

Maciek_L napisał(a):
Dziękujemy - miło jest mieć choć mały wkład w aktualizacje do tak istotnego programu :)

Mówicie - i macie ;)

do pobrania wersja 1.0.36

z grupowo-hurtowym dodawaniem kategorii do zakładek ;)
Obrazek

PostNapisane: 3 cze 2016, o 12:57 
Użytkownik

Zaraz biorę się za robienie kolejnych zakładek przy okazji oglądając i ucząc się :D !

PostNapisane: 3 cze 2016, o 13:14 
Użytkownik

Po pierwszych testach i pierwszym hurtowym dodawaniu zakładek do kategorii stwierdzam ... że wszystko działa wyśmienicie :)

PostNapisane: 3 cze 2016, o 13:34 
Użytkownik

Jesli to nie problem to proszę szerokość tabelki z tytułami pomniejszyć o ok.1cm trudno trafić w ten mały punkt
Obrazek

PostNapisane: 3 cze 2016, o 15:09 
Moderator

radex324 napisał(a):
Jesli to nie problem to proszę szerokość tabelki z tytułami pomniejszyć o ok.1cm trudno trafić w ten mały punkt

Ło matko jaki punkt ? ;) po co w ogóle miałbyś trafiać w jakiś tam mały punkt ? ;)

proszę nie oszczędzaj na zdaniach jak opisujesz problem ;) bo wtedy nic nie rozumiem .... Napisałeś o jakimś małym punkcie, który rzekomo zaznaczony jest jakąś bazgrołką na pół okna ;) i nawet nie wiem o jaki punkt chodzi ... a jeszcze trudniej się domyśleć po co trafiać w jakiś tam mały punkt ?

Nie mówię, że nie masz racji bo po prostu nie wiem czego dotyczy problem a może i rzeczywiście jakiś jest

PostNapisane: 3 cze 2016, o 15:56 
Użytkownik

Na obecną chwilę u mnie nie działa.
Win10 x64

Komunikat jak niżej. Jeśli było to przepraszam, ale nie wyłapałem.

Obrazek

Dobra, tematu nie było, skasowałem plik bazy danych...

Ostatnio edytowano 3 cze 2016, o 15:59 przez matrix, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 cze 2016, o 15:58 
Moderator

matrix napisał(a):
Komunikat jak niżej. Jeśli było to przepraszam, ale nie wyłapałem.

No jak widzisz że zmienia się wersja to poczytaj zawsze kilka postów wstecz chociaż - bo już DWA razy o tym mówiłem jak to sobie poprawić post161573.html#p161573

PostNapisane: 3 cze 2016, o 16:08 
Użytkownik

Panie Mirku chodzi o to że filmy można zaznaczać tam na końcu tabelki jak się druga zaczyna, żeby zaznaczyć filmy to trzeba kursorem pojechać na sam koniec, niekiedy w pośpiechu trzeba kilka razy.
Postaram się pisać bardziej zrozumiale.

PostNapisane: 3 cze 2016, o 16:15 
Moderator

radex324 napisał(a):
Panie Mirku chodzi o to że filmy można zaznaczać tam na końcu tabelki jak się druga zaczyna, żeby zaznaczyć filmy to trzeba kursorem pojechać na sam koniec

No widzisz nie rozumiałem bo to co piszesz to jakiś absurdzik ;) nie obraź się - zaznaczanie filmów normalnie działa po kliknięciu w pole z nazwą ;)

PostNapisane: 3 cze 2016, o 16:28 
Użytkownik

Podsyłam filmik nie wiem czy będzie widać o co mi chodzi ale spróbujmy:
https://youtu.be/oXBRlV4giQE Dopiero po boku mogę zaznaczać.
Kursorem zaznaczam nazwy ale nie widać na filmie, nastepnym razem innym program będę nagrywał.

PS. Nowy filmik gdzie widać kursor:
https://youtu.be/gUdZGJ5bz_I

------------------------ [ Dodano po: 45 minutach ]

************************************************************************************************************
Aha wpadłem na pomysł aby zrobić w programie opcje logowania do konta w którym będą przechowywane informacje np. w chmurze jakieś o zakładkach i kategoriach, można było by synchronizować pliki w razie awarii i ew. mogła by być możliwość zalogowania do Gmaila w celu dawania łapek w górę.Tylko dla osób z pełną wersją.
*********************************************************************************************************

Ostatnio edytowano 3 cze 2016, o 19:11 przez radex324, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 cze 2016, o 17:45 
Użytkownik

Ja nawet pojęcie nie miałem że tak można zaznaczać z przytrzymaniem lewego przycisku myszy :) robiłem to z wciśniętym klawiszem ctrl :) Ja już rozumiem o co ci chodziło.

PostNapisane: 3 cze 2016, o 17:59 
Nowy

Pobrałem dzisiaj wersję 1.0.36 i poradniki się nie wczytują. Mam taki komunikat: Column 'date' from ORDER BY clause not found - Native error: 01051. Wersja 1.0.30 śmigała dobrze.

PostNapisane: 3 cze 2016, o 18:03 
Użytkownik

jachoo napisał(a):
Pobrałem dzisiaj wersję 1.0.36 i poradniki się nie wczytują. Mam taki komunikat: Column 'date' from ORDER BY clause not found - Native error: 01051. Wersja 1.0.30 śmigała dobrze.

Kilka postów wyżej Mirek wyraźnie napisał, żeby skasować plik bazy danych jeżeli masz starą wersję. :evil:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1