Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 24 lut 2025, o 00:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 maja 2016, o 23:36 
Nowy

Witam

Mam do sprzedania Arduino MEGA. Zestaw składa się z płytki oraz kabla USB. Jest to wersja w foliowym opakowaniu (bez tekturowego pudełeczka).

Sprzedaję, ponieważ jest to nietrafiony prezent. Płytka jest nowiutka, nieużywana. Jedyne co zrobiłem to rozciąłem woreczek aby zobaczyć jak wygląda płytka. Potem włożyłem ją do torebki i zakleiłem taśmą aby się nie zakurzyła. Nigdy nie podłączałem jej do komputera, ponieważ nie chciało mi się instalować oprogramowania Arduino. Płytkę dostałem jako prezent, wydaje mi się, że była kupione w sklepie TME.

W gratisie mogę dołożyć programator USBASP wraz z kablem KANDA, który także dostałem wraz Arduino (Arduino kupione w "normalnym" sklepie, a do niego dostałem trochę elektroniki + programator z jakiejś hurtowni, elektronikę zatrzymałem a programator nie jest mi potrzebny).

Cena to 100 zł + przesyłka, co wydaje mi się rozsądną ceną za nowiutki produkt. Nie wykluczam możliwości negocjacji :)

Pozdrawiam

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Ostatnio edytowano 28 maja 2016, o 09:27 przez tomzab42, łącznie edytowano 1 raz

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 28 maja 2016, o 07:29 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Oryginalne Arduino przychodzi tylko i wyłącznie w kartoniku Panie Kochany. To tyle w temacie.

PostNapisane: 28 maja 2016, o 09:03 
Nowy

Nie jestem ekspertem w dziedzinie Arduino, ale z tego co widziałem to sklep bootland sprzedaje oryginalne płytki Arduino zarówno w pudełkach jak i bez, gdzie wersja z pudełkiem jest po prostu trochę droższa.

Jeżeli jestem w błędzie to proszę kogoś obeznanego z tematem o opinię. Płytkę sprawdzałem wraz ze stroną producenta bo chciałem się upewnić czy to oryginał. Nie wiem w jakiej postaci sklep TME przysyła płytki.

edit:

Pewien użytkownik uświadomił mnie, że to jednak dobrze wykonany klon.

Skoro to nie jest oryginał to nie opłaca się tego sprzedawać po cenie klona.

Chyba, że ktoś uważa, że ten klon jest na tyle dobrze wykonany, że warto go jeszcze sprzedać (patrząc na ceny w Polsce)

Przepraszam za wprowadzenie w błąd, byłem pewny, że to oryginał.

Strefa czasowa: UTC + 1