Brak obudowy sprawia że zainteresowanie samym urządzeniem wzrasta. "A jak? A długo? Fajne to! Zrobisz mi takie?..." Z obudową by nie zwracało tak na siebie uwagi:) Lutowanie to dla mnie czysta przyjemność, choć w tamtych czasach nie miałem jeszcze dobrej lutownicy więc niektóre luty nie do końca są estetyczne, teraz bym to robił w smd. O wiele gorsze było wiercenie, sama matryca to 720 dziurek

Zależało mi na tym aby to było modułowe, żebym w przyszłości mógł coś zmienić i odpiąć matryce na czas programowania:)
Na początku były animacje przy zmianie godziny, ale zegar sie wieszał po paru godzinach. Usunięcie wodotrysków nic nie dało, animacje przepadły i nie chciało mi się ich tworzyć na nowo. Zegar nadal sie wiesza ale WatchDog sobie z tym radzi. Kiedyś to ogarnę. W planach także jest wyświetlanie daty dnia tygodnia sekund oraz inne tryby z mniejszą czcionką która by wyświetlała więcej informacji na raz. Złącze "PRZYCISKI" i "CON1" niewykorzystane, może jakiś internet bedzie i stacja pogodowa, imieniny?

Przy testach dokładność jest w granicach +-2s/miesiąc. Czasem spieszy czasem spóźnia, przy takiej dokładności po roku nie ma co synchronizować:)
App na androida oczywiście stworzona w ai2.appinventor.mit.edu - jest to najprostsza metoda na aplikacje, polecam

Led wysterowany na 10mA żeby przez usb można bylo programować i testować, miało to zostać zwiększone do ok 50mA przy szybkim multipleksie na 12linii, ale jak się okazało w nocy nie razi a w dzień widać więc na razie tak zostało. Na pewno dodam fotorezystor który będzie sterował jasnością matrycy, ale muszę to programowo jakoś rozwiązać.
To był mój pierwszy poważny projekt i każdego elementu się uczyłem od podstaw na nim. PDF, internet, płytka stykowa i powstało:D Będę mieć teraz więcej czasu na zabawę więc dopieszczę go jak mogę. Zrobię to co napisałem wyżej:)
i tak patrze na alledrogo i najtańszy wyświetlacz reklamowy 256LED ~600zł a mój 360LED ~100zł z bluetooth. Kwestia wsadu i mogę sprzedawać:D