Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 26 wrz 2018, o 10:20


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 mar 2016, o 19:30 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 24 kwi 2012
Posty: 69
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Pomógł: 6

Pytanko takie mam :oops: poniżej przebieg odczytu DS1307

Obrazek

Odczytuję sobie 3 rejestry RTC ale analizator nie pokazuje wartości odczytanych z tych rejestrów...
i pytanko to tak ma być w tym analizatorze czy ja czegoś nie doczytałem. Odczyt działa prawidłowo chodzi mi o samą obsługę analizatora.

Pozdrawiam Wojtek



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 mar 2016, o 21:07 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 06 maja 2014
Posty: 404
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 26

Spróbuj pogrzebać w ustawieniach dekodowania I2C, może masz tam coś przestawione - mam ten sam analizator i dekoduje I2C prawidłowo.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 mar 2016, o 16:47 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 24 kwi 2012
Posty: 69
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Pomógł: 6

Okazało się że od lat korzystam z procedury odczytu DS1307 działającej :D ale "inaczej".
Po prostu procedura odczytu kończyła się po 8 przebiegach pętli a powinna po 9. I tak zakup analizatora przyczynił się do znalezienia błędu.Człowiek stary a cały czas się uczy :oops:



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO