Potrzebuje częstotliwosci 50Hz, 8000000/1024 = 7812,5 Hz/ 50 = 156 taka wartosc wpisywalem na poczatku do OCR0. Włączałem pin przy warunku 0 wyłączalem przy warunku 2 . Zmniejszyłem wartość OCR0 czterokrotnie zeby zwiekszyc rozdzielczosc, dlatego wartosc w OCR0 jest teraz 39. Zeby wysterowac serwo trzeba dawać impulsy o czasie od 1-2ms
------------------------ [ Dodano po: 12 minutach ]Narazie chciałem zrobić to w inny sposob po porstu na delayach, w momencie kiedy wpisze recznie wartości tak jak ponizej, jest ok , serwo sie obraca, ale w momencie kiedy chce aby serwo obracało się powoli od jednej strony do drugiej, poprzez zwiększanie zadanego impulsu tak jak jest to zakomentowane, serwo obraca się powoli ale startuje w zupełnie innym położeniu o jakieś 40 stopni dalej. Próbowałem już różnymi pętlami, a nawet w tak prosty sposób jak poniżej i nadal ustawia się w złym położeniu, jest tu coś źle czego nie widzę ?
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.