Jeśli problemem są zakłócenia jako takie, to faktycznie rozwiązaniem będą transile na wszystkich nogach uC łączących się "ze światem" ( czyli peryferiami ) no i oczywiście koniecznie transil między masę i Vcc procka. Jeśli elementem wykonawczym po stronie sieci jest przekaźnik, to wtedy koniecznie daj warystor + gasik równolegle do jego styków.
Na początek powinno wystarczyć i jeśli problemem są zakłócenia, powinien być spokój. Oczywiście zakładam, że płytka pod uC jest zaprojektowana poprawnie.
Gdyby się okazało, że nadal masz problem, ja na próbę zasiliłbym układ z akumulatora np. żelowego 6V, który jest cały czas doładowywany - najprostsze buforowanie zasilania, oczywiście do testów.
Pozdrawiam, QuadMan.
Dopisane:
Kolego
dambo, Kolega
stachu napisał:
stachu napisał(a):
....po ethernecie odpalam program i ustawiam wartości dla PID-a zawartość pamięci się różni po tym zabiegu....
Pozdrawiam
Z czego zrozumiałem, że soft w trakcie pracy modyfikuje flasha. A... i nie zamierzam uczestniczyć w żadnych przepychankach, chciałem tylko pomóc, a jeśli kogoś wprowadziłem w błąd, przepraszam. Już dawno wyrosłem z "Mania zawsze racji

".
Pozdrawiam serdecznie, QuadMan.