Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 1 gru 2024, o 23:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 paź 2015, o 21:47 
Użytkownik

O i tego brakowało :)

Namazane ze smarta.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 20 paź 2015, o 22:19 
Użytkownik

No i bajer oto mi chodzilo ,a odnośnie tego samsunga to nie wyskakiwał żaden błąd tylko na liście "choose ssid" nic nie wyświetlało. Jeszcze mam jedną taką moją sugestie bo nie cały czas mam włączone wifi w telefonie i zapominam je włączyc ja bym dodał jekiś ptaszek do wyboru czy chcemy zeby apka włączała wifi automatycznie czy nie ,ja wiem że niema zabardzo już miejsca no ale tak tylko mała sugestia chopoka sklerotyka ze śląska hehe

PostNapisane: 20 paź 2015, o 22:48 
Moderator

hawranek80 napisał(a):
a odnośnie tego samsunga to nie wyskakiwał żaden błąd tylko na liście "choose ssid" nic nie wyświetlało.

Ale poczekaj - wyświetlała ci się lista ? czyli jakby to okienko wyboru ale było puste ? ... dobrze to zrozumiałem? czy po prostu w ogóle się to okienko nie pojawiało albo znikało ?

hawranek80 napisał(a):
Jeszcze mam jedną taką moją sugestie bo nie cały czas mam włączone wifi w telefonie i zapominam je włączyc ja bym dodał jekiś ptaszek do wyboru czy chcemy zeby apka włączała wifi automatycznie czy nie ,ja wiem że niema zabardzo już miejsca no ale tak tylko mała sugestia chopoka sklerotyka ze śląska hehe

Na tą chwilę jeszcze nie wiem jak programowo włączać WiFi więc na razie tego nie zrobię ... ale za to jest wyraźny komunikat, że wifi jest wyłączone i apka się też wyłącza chyba? tak ? już sam nie pamiętam pierwszej wersji bo wciąż pracuję nad kolejną ;)

PostNapisane: 20 paź 2015, o 23:07 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
nshar napisał(a):
Panie Mirku, a czy możliwa byłaby opcja wpisania innego WiFi UDP password (oprócz oczywiście tego domyślnego) i na jego podstawie wyszukiwania modułów? Opcja zmiany tego hasła w programie już przecież jest i działa wyśmienicie. Myślę, że taki dodatkowy ficzer bardzo by się przydał.

Ale to już działa ;) ... wystarczy przed kliknięciem CONNECT wpisać tam własne hasło ;)

Panie Mirku no u mnie nie działa. Testuje na trzech modułach. Jeśli wszystkie mają domyślne hasło "HF-A11ASSISTHREAD", wszystko jest OK. Jednak gdy w jednym z nich zmienię hasło (usuwam ostatnią literę "HF-A11ASSISTHREA") to aplikacja pokazuje błąd "Error -2". Zamykam aplikację i uruchamiam ją ponownie, gdy wpiszę to zmienione hasło i wybiorę CONNECT nadal mam ten sam błąd. Jeśli natomiast wpiszę hasło domyślne (czyli fizycznie dopiszę ostatnią literę) wyszukuje mi ładnie te moduły z oryginalnym (fabrycznym) hasłem "HF-A11ASSISTHREAD".

Może tylko u mnie się tak dzieje? Testuję na Samsung Galaxy S3.

PostNapisane: 20 paź 2015, o 23:42 
Moderator

anshar napisał(a):
oże tylko u mnie się tak dzieje? Testuję na Samsung Galaxy S3.

Nie - nie u ciebie - masz rację . Tzn to działało - ale w pewnym momencie pod koniec coś zmieniłem i się "rypło" ... sorki

za to już niedługo w aktualizacji będzie pięknie/ślicznie działać - obiecuję ... tylko jeszcze chwila cierpliwości ;) Bo to MUSI działać - to podstawa!

PostNapisane: 21 paź 2015, o 00:19 
Użytkownik

Dziękuję bardzo! ;)

PostNapisane: 21 paź 2015, o 06:19 
Użytkownik

Tak pojawia sie ta lista, okienko wyboru ale jest puste. Ja tez testowałem zmieniając hasło w module i apce i wszystko działa tylko szkoda ze nie zapamiętuje ostatniego hasła po zamknięciu aplikacji bo po godzinie zabawy z czyms innym zapominam że zmieniłem hasło domyślne i pole jest puste.(ah ta moja skleroza)i kombinuje czemu nie działa

PostNapisane: 21 paź 2015, o 08:24 
Moderator

hawranek80 napisał(a):
Tak pojawia sie ta lista, okienko wyboru ale jest puste.

A to baaardzo dziwne - to nie powinno mieć w ogóle miejsca ... ale hmm sprawdzę - to jest jakiś ważny trop dla mnie bardzo dziękuję.

hawranek80 napisał(a):
tylko szkoda ze nie zapamiętuje ostatniego hasła po zamknięciu aplikacji bo po godzinie zabawy z czyms innym zapominam że zmieniłem hasło domyślne i pole jest puste.

Mówisz i masz :) .... ok w kolejnej wersji będzie zapamiętywanie ostatnio widzianego że tak powiem hasła w tym polu hahahah ;) Rzeczywiście czasem może się to przydać ...

tymczasem, panowie - już leży do pobrania nowa apka 1.0.1 ;) zresztą powinna się sama ładnie zaktualizować

PostNapisane: 21 paź 2015, o 16:20 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
Sun ..... ..... bo jak ma działać na telefonie z łindołsem ? hahaha no cwaniaczek wymyślił ... to jest apka pod kochanego Androidka

się zastanawiałem kiedy się połapiesz :P hie hie hie :)

PostNapisane: 21 paź 2015, o 18:14 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
apka 1.0.1 ;) zresztą powinna się sama ładnie zaktualizować

Dokładnie tak sama się zaktualizowała :)

PostNapisane: 21 paź 2015, o 22:00 
Użytkownik

Ja odnośnie tego Wifi Udp password na wszystkich trzech telefonach testowałem i dalej mi nie zapamiętuje mojego hasła :(( a odnośne pokazywania poziomu sygnału odnalezionych sieci wifi oto mi właśnie chodziło

PostNapisane: 21 paź 2015, o 22:06 
Moderator

hawranek80 napisał(a):
Ja odnośnie tego Wifi Udp password na wszystkich trzech telefonach testowałem i dalej mi nie zapamiętuje mojego hasła

ale o której ty wersji programu teraz mówisz ? ;) .... w najnowszej 1.0.1 nie zapamiętuje ? No aż nie chce mi się wierzyć

PostNapisane: 21 paź 2015, o 22:11 
Użytkownik

No właśnie o najnowszej jutro wieczorem po pracy jeszcze raz do tego podejde bo dziś juz nie mam sił na myślenie ide spac i wam też radze by muzgi odpoczeły hehe

PostNapisane: 21 paź 2015, o 22:12 
Moderator

No to sprawdź - bo w pierwszej wersji to rzeczywiście nie działało - ale teraz ? ;) specjalnie to dopisałem i przetestowałem na kilku różnych telefonach w tym ze starym systemem 2.3

PostNapisane: 21 paź 2015, o 23:15 
Moderator

mirekk36 napisał(a):
Na tą chwilę jeszcze nie wiem jak programowo włączać WiFi więc na razie tego nie zrobię

Kłamałem, kłamałem :lol: ... już umiem i w kolejnej wersji 1.0.2 już będzie ta funkcjonalność ;)

PostNapisane: 22 paź 2015, o 17:35 
Użytkownik

właśnie testuje ponownie Twój program w wersji 1.0.1 i stwierdzam że po uśpieniu aplikacje zapamiętuje " Wifi Udp password" i wszystkie inne pola ale jak zamknę całkowicie aplikację no to po otwarci jej ponownie wszystkie pola są puste i muszę wpisać Wifi Udp password potem naciskam connect to wtedy znajduje moduł

------------------------ [ Dodano po: 8 minutach ]

o a teraz już w wersji 1.0.2 i tasama sytuacja

PostNapisane: 22 paź 2015, o 18:25 
Użytkownik

a u mnie dalej nie działa :P

PostNapisane: 22 paź 2015, o 18:27 
Moderator

hawranek80 napisał(a):
właśnie testuje ponownie Twój program w wersji 1.0.1 i stwierdzam że po uśpieniu aplikacje zapamiętuje " Wifi Udp password" i wszystkie inne pola ale jak zamknę całkowicie aplikację no to po otwarci jej ponownie wszystkie pola są puste i muszę wpisać Wifi Udp password potem naciskam connect to wtedy znajduje moduł

------------------------ [ Dodano po: 8 minutach ]

o a teraz już w wersji 1.0.2 i tasama sytuacja

aaaa ... no tylko ty chyba źle rozumiesz działanie klawiszy w telefonie, bo to o czym piszesz, że usypiasz aplikację to ją ZAMYKASZ ;) ... i po zamknięciu wszystko jest ok

ale rzeczywiście nie przewidziałem chyba usypania (które ty nazywasz sobie zamknięciem aplikacji) ...

Proponuję więc zmień sobie przyzwyczajenia do klawiszy w telefonie ;) ... bo ten który myślisz, że zamyka aplikację to ją usypia, a ten który myślisz że usypia to ją zamyka. I jak będziesz je poprawnie stosował to aplikacja będzie ci teraz już działać poprawnie. Zauważ że tylko ty piszesz o tym problemie

PostNapisane: 22 paź 2015, o 18:57 
Użytkownik

Chyba sie nie rozumiemy ale oki

Mam na ekranie trzy klawisze
Od lewej:
1-Klawisz ekranu głównego (klawisz nawigacyjny) — umożliwia wyjście z aplikacji i powrót do ekranu głównego.(wygląda jak zawinięta strzałka od dołu w lewo)
2-Klawisz zadań (klawisz nawigacyjny) — umożliwia otwarcie okna ostatnio używanych aplikacji i paska drobnych aplikacji.(wygląda jak domek)
3-Pasek drobnych aplikacji — umożliwia otwarcie drobnej aplikacji.(wygląda jakby dwa prostokąty nałożone na siebie)

I jak naciskam ten 3 klawisz to wyświetlają mi sie wszystkie aplikacje jakie były otwierane na telefonie i jest tam klawisz "zamknij wszystkie" ,to jest tak jak bym wyłączył telefon lista robi się pusta (wszystkie aplikacje są zamknięte)
I jak ponownie otwoze Twoją apke to juz niema hasła w wifi udp password

Oto mi chodzi

Ale oki moze za duzo kombinuje hehehehehe (tylko nie krzycz że zawracam ci gitarę)

PostNapisane: 22 paź 2015, o 19:49 
Użytkownik

mam następujący problem, system tabletu zgłasza wersję 1.0.2 jako niezgodną z moim tabletem.
Wersja 1.0.0 dała się zainstalować i później została automatycznie zaktualizowana do wersji 1.0.1 Obie wersje dawały się uruchomić.
Teraz system nie pozwala na aktualizację.
Mój tablet: Asus MEMO Pad HD7, Android 4.2.2

Panie Mirku, da się z tym coś zrobić?

PostNapisane: 22 paź 2015, o 20:42 
Moderator

hawranek80 napisał(a):
1-Klawisz ekranu głównego (klawisz nawigacyjny) — umożliwia wyjście z aplikacji i powrót do ekranu głównego.(wygląda jak zawinięta strzałka od dołu w lewo)
2-Klawisz zadań (klawisz nawigacyjny) — umożliwia otwarcie okna ostatnio używanych aplikacji i paska drobnych aplikacji.(wygląda jak domek)
3-Pasek drobnych aplikacji — umożliwia otwarcie drobnej aplikacji.(wygląda jakby dwa prostokąty nałożone na siebie)

oooo panie teraz to pojechałeś .... taką teorię dorobiłeś, że hmmm aż jestem zaskoczony ;)

Obrazek

więc tak PO PIERWSZE nie zawsze one są w tej samej kolejności w telefonach, tylko DOMEK jak go nazwałeś jest zawsze w środku a te zewnętrzne bywają pozamieniane miejscami

więc tu ten pierwszy z lewej (ZAWINIĘTA STRZAŁKA) .... to WYJŚCIE Z APLIKACJI - ZAMKNIĘCIE JEJ ;)

ten w środku (DOMEK) .... usypia aplikację i możesz wywołać inne aplikacje

ten z prawej (DWA PROSTOKĄCIKI NAŁOŻONE) .... pozwala przełączać się między aplikacjami - czyli ? ... czyli też powoduje UŚPIENIE aplikacji jeśli wołasz inną

I nie ma innych tłumaczeń - oczywiście ich funkcjonalności w zależności od systemu troszkę się różnią jeśli chodzi o wygląd działania POZA TĄ ZAWINIĘTĄ STRZAŁKĄ - ten klawisz ZAWSZE OZNACZA WYJDŹ Z APLIKACJI (ZAMKNIJ JĄ) ... użytkownik zamyka aplikację .... i tym się posługuj ok?

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

andrzej381 napisał(a):
Teraz system nie pozwala na aktualizację.
Mój tablet: Asus MEMO Pad HD7, Android 4.2.2

Panie Mirku, da się z tym coś zrobić?

no pewnie, że zrobimy (to może przez dodanie tego włączania automatycznego wifi) ... no ale żebym mógł coś pomóc to chyba wypadałoby napisać DOKŁADNIE jaki masz komunikat czy coś - a nie że nie da się zainstalować :( toż to mi nic nie mówi

------------------------ [ Dodano po: 14 minutach ]

andrzej381 napisał(a):
Asus MEMO Pad HD7

kurczę sprawdzam zgodność apki 1.0.2 z listą obsługiwanych urządzeń jakie mi pokazuje platforma sklepu google play i pokazuje mi dokładnie zgodność z twoim modelem ... Jak mówię napisz coś jaki masz komunikat czy coś

PostNapisane: 22 paź 2015, o 22:37 
Użytkownik

Okej Mireku. A ten opis zaczerpnołem z instrukcji obsługi tellefonu sony e1 znalezionej w necie a odnośnie przycisku z dwoma kwadracikam to tak jak piszesz pozwala przełączyć sie pomiędzy aplikacjami i tam znajduje się przycisk zamknij wszystkie aplikacje (tak przynajmnie jest na moich soniakach).Aha nawet po naciśnieńciu tej zawinientej strzałki ,aplikacja nadal jest widoczna po naciśnięciu klawisza z kwadracikami ,co rozumiem ze nie została zamknięta tak może sie nieznam i nie prubuje mondrzeć

Zrobiłem tak jak mówiłeś po naciśnięciu strzałki apka się zamkneła i po ponownym otwarciu chasło było zapamiętane .KONIEC KROPKA !!! coś przkombinowałem

PostNapisane: 22 paź 2015, o 22:59 
Użytkownik

hawranek80 napisał(a):
Aha nawet po naciśnieńciu tej zawinientej strzałki ,aplikacja nadal jest widoczna po naciśnięciu klawisza z kwadracikami

Bo to jest lista ostatnio otwieranych apek.

PostNapisane: 22 paź 2015, o 23:17 
Użytkownik

A ja myslałem ze to są otwarte aplikacje to narobiłem zamieszanie upsssss, nic no" człowiek sie uczy całe życie a i ta głupi umrze"

PostNapisane: 23 paź 2015, o 09:39 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
andrzej381 napisał(a):
Asus MEMO Pad HD7

kurczę sprawdzam zgodność apki 1.0.2 z listą obsługiwanych urządzeń jakie mi pokazuje platforma sklepu google play i pokazuje mi dokładnie zgodność z twoim modelem ... Jak mówię napisz coś jaki masz komunikat czy coś

Gdy uruchamiam ATB WiFi Config (obecnie w wersji 1.0.1) otrzymuję komunikat jak na zdjęciu:

Obrazek

gdy wybiorę [OK] to zostaję przekierowany na sklep Google Play a tam dostaję komunikat o niezgodności aplikacji
"Twoje urządzenie nie jest zgodne z tą wersją":

Obrazek
i na tym kończy się zabawa bo po prostu nie ma opcji aktualizacji.
Panie Mirku da pan radę coś poradzić? Przepraszam za jakość fotek.

PostNapisane: 23 paź 2015, o 10:21 
Moderator

andrzej381 napisał(a):
Panie Mirku da pan radę coś poradzić?

No z chęcią - mi też zależy żeby to działało na jak największej ilości urządzeń i sam chciałbym wiedzieć co spowodowało taką rzecz

mam pomysł jak to przetestować - ale to już skontaktuj się ze mną na maila biuro@atnel.pl - wtedy podeślę ci wersję testową 1.02, z której wyciacham to co dodałem czyli to automatyczne włączanie WiFi bo coś tak czuję, że to przez tę funkcję .... jeśli zadziała no to wtedy ew wywalę tę funkcję z przyszłych wersji skoro ma powodować problemy a nie jest przecież konieczna do prawidłowego działania programu. To miał być w niej dodatkowy gadżet.

PostNapisane: 24 paź 2015, o 09:18 
Użytkownik

Na tablecie Lenovo mam to samo. A przy okazji chciałem ściągnąć Mkbootloadera na Android i dostałem odpowiedz, zagranica nie jest dostępna.To zamierzone jest?

PostNapisane: 24 paź 2015, o 09:34 
Moderator

eeeeh czekałem i czekałem aż jeden z kolegów sprawdzi (bo mu na maila wysłałem do testu apkę) ... ale nie ma wciąż odpowiedzi ...

grzeniu 73 napisał(a):
Na tablecie Lenovo mam to samo.

Jak to napisałeś to przypomniałem sobie, że też mam tableta Lenowo więc postanowiłem sprawdzić, odinstalować apkę i zassać ze sklepu PLAY, i jakie zdziwko!!! A google Play u mnie też jest napisane że twoje urządzenie nie jest zgodne!!! masakra

no ale dobra - no to sam biegnę wgrać ręcznie apkę .. żeby sprawdzić jaki będzie ew błąd ... co się pokaże a tu ???

.... głupota - WSZYSTKO ŚMIGA ... a więc już sam nie wiem dlaczego ten koci google PLAY pokazuje takie coś dla niektórych urządzeń - będę to sprawdzał

PostNapisane: 24 paź 2015, o 10:09 
Użytkownik

Potwierdzam, aplikacja odinstalowana (wersja 1.0.1) i próba z google play. Sklep w ogóle nie pokazuje aplikacji. Pewnie dla tego że niezgodna z urządzeniem.
Instalacja z pliku apk który otrzymałem od Pana Mirka w wersji 1.0.2 wykonana z powodzeniem - aplikacja działa. Coś faktycznie jest ze sklepem. Ciekawe czy teraz będzie widział aktualizacje aplikacji?

Tablet ASUS MEMO Pad HD7 (ME-173X)

PostNapisane: 24 paź 2015, o 11:46 
Moderator

Jedyne rozwiązanie jakie znalazłem w internecie a w zasadzie dwa - są takie:

1. zmienić telefon na nowszy - wiem wiem - to nie każdemu się uśmiecha
2. "zrootować" sobie urządzenie czyli zrobić tzw ROOT'a i podmienić dane o swoim telefonie np na jakiegoś nowego samsunga GT-I9300
(oczywiście rootowanie to cała zabawa i możliwość utraty gwarancji)

Nie znalazłem ŻADNEGO innego wyjścia a sami widzicie wyżej po tym co ja napisałem ale też kolega andrzej381 - że fizycznie apka działa tyle, że głupi Google PLAY jej nie przepuszcza co jest bez sensu ale nie ma na to jak zaradzić niestety :(

w przeciwnym wypadku musiałbym wyłączać jakieś nowe fiuczery w aplikacji jakie dodałem... Tzn być może spróbuję wyłączyć tę opcję automatycznego włączania WiFi bo to chyba przez to stało się niekompatybilne z niektórymi urządzeniami ... ale nie wiem jak będzie w przyszłości z innymi nowościami - zobaczymy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1