Witam, mam pewien problem z korzystaniem z freertosa, na początek powiem, że dopiero zaczynam swoją przygodę z FreeRTOS jak i mikrokontrloerami arm, dlatego podejrzewam, że robię jakiś podstawowy błąd.
Zaczną od początku, chciałem pomrugać ledami przy użyciu freertos, korzystając z tego pdf
http://ep.com.pl/files/2434.pdfGdy korzystałem STL'a jak jest w pdf działało wszystko jak trzeba, ale postanowiłem skorzystać z bibliotek hal i poznać army przy ich pomocy, bo z tego co czytałem lepiej poznać te bibliotekę, i tu zaczęły się schody, gdy zmieniłem odpowiednie funkcje konfigurujące zegar i porty nic nie działało, przeglądając pliki, znalazłem plik cmsis_os.c, który był dodany wraz z plikami system FreeRTOS, tam są inne funkcje do tworzenia wątków czy delay'e i gdy zastąpiłem wywołanie funkcji vTaskDelayUntil, na osDelayUntil coś "ruszyło", wszystkie 4 diody świeciły na pozór bez przerwy, ale gdy w debugerze klikałem pauze gasły niektóre diody, stąd mój wniosek, że delay teraz wogóle nie działa i nie wiem co zrobić?
W załączniku dodaje cały mój projekt(bez folderu debug i hal_driver- dużo zajmują a chyba niewiele wnoszą)
Zapomniałem dodać, korzystam z System Workbench for STM32, same pliki freertos dodałem do projektu korzystając z wizarda, przy zakładaniu nowego projektu, a płytka na której pracuje to stm32f4discovery z stm32f407gtv