RafPe napisał(a):
A mógłbyś napisać coś więcej jakie modyfikacje wprowadziłes w taki sprzęt
Nie wiem czy to pytanie do mnie ale i tak odpisze
No więc kupiłem stary skaner za 10,00 PLN od jakiegoś miłego Pana z czerwonym nosem
. Skaner musi być jak najwyższy, w przeciwnym razie ciężko będzie wsadzić do niego osprzęt z solarium
ja kupiłem mniej więcej taki:
http://olx.pl/oferta/skaner-CID99-ID544 ... 7065d0a82eOprócz tego kupiłem jeszcze solarium do twarzy z 6 świetlówkami COSMOLUXa po 15W każda. Już nie pamiętam za ile ale coś około 25-30 złotych. Mniej więcej wyglądało to tak no ale miało wiecej świetlówek:
http://olx.pl/oferta/male-przenosne-dom ... b8f5c98faaJa użyłem też 4 a dwie zostawiłem sobie na zapas. Wraz se solarium dostajemy juz dedykowaną do świetlówek elektronike i nie musimy się o nic martwić a fale emitowane przez świetlówki idealnie nadają się do laminatów/foli światłoczułych bo sa w zakresie UVA.
UV-A – długość fali: 315–400 nm (żródło - wikipedia)
Rozkręciłem skaner, wywaliłem bebechy, (odzyskałem przy okazji do zabawy silnik krokowy, ULN2803 i jeszcze jakieś drobiazgi), wsadziłem świetlówki, docinając odpowiednio plastiki w któeych były osadzone atak by dopasować je do skanera, do spodu skanera przykręciłem odbłyśniki, ale uważam że niepotrzebnie bo to tylko rozprasza światło. Na to przykleiłem świetłowki z uchwytami i rozłozyłem okablowanie, niestety elektronika nie zmieściła się do wnętrza i musiałem ją przykręcić do pokrywy. Całość podniosłem jeszcze na listewkach z płyty pliśniowej i obkleiłem dookoła. Wygląda to mniej więcej tak:
Jak się okazało odległość od swietlówek jest zbyt mała więc wziąłem pudełko od butów, w dnie wyciąłem otwór i na to nakładam dwie antyramy w których znajduje się klisza i płytka do naświetlenia, całość ściśnieta 4 spinaczami biurowymi. Płytki naświetlam 18-20s. wychodzą elegancko i nie wywołuje ich wiecej niz minute.
------------------------ [ Dodano po: 4 minutach ]żeby nie byc gołosłownym, ostatnia moja płytka, ścieżki najcieńsze mają 12 milsów ale spokojnie 10 już robiłem:
be żadnych poprawek