danielos napisał(a):
Jest w końcu to menu start w windows 8.1 czy go nie ma?
Nie ma są kafelki i uproszczone dostępy pod prawym klawiszem natomiast w windows 10 nie jest to sandardowe menu start ale już dużo lepsze i zbliżone do windows <= windows 7 co prawda nie jest tak skatalogowane ale jest.
danielos napisał(a):
W internecie znalazłem pełno sprzecznych informacji. Jedni pisali, że jest, inni że nie i trzeba zainstalować specjalny dodatek. Dlatego pytam was, szanowni forumowicze - jest to klasyczne menu start czy nie (czy tylko menu kafelkowe).
W windows 10 masz "standarowe" menu start a po prawej stronie kafelki które są twoimi skrótami do programów tak by nie trzymać tego na pulpicie.
danielos napisał(a):
I tak przy okazji jak się korzysta z windowsa 10?
Moje pytania wynikają z tego faktu, że jestem zmuszony kupić windowsa i się ciągle zastanawiam czy 8.1 czy 10 (podobno M$ szpieguje nas na każdym kroku dzięki temu wynalazkowi).
Pozdrawiam.
A dziękuję dobrze się korzysta z WINDOWS 10 jest szybszy itd ... natomiast co do szpiegowania ... a kto dziś nie szpieguje ... w windows 10 nawet obraz z kamery i mikrofonu leci na serwery microsoftu
ale tutaj uwaga !Jeżeli nie pchniesz instalacji typowej / standardowej a wybierzesz instalację niestandardową to możesz sobie odznaczyć wszystko co tyczy szpiegowania ...
w instalacji standardowej zgadzasz się z tym i dlatego tak to wszystko jest z automatu zaznaczone. Przy instalacji nie standardowej odznaczasz sobie te nietypowe szpiegowania.